Mesajul ambasadorului SUA dupa investirea Guvernului Orban: „Romanii s-au unit in acest moment de criza”

10

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerman, a transmis o declaratie in legatura cu investirea noului guvern al Romaniei, in care lauda clasa politica pentru faptul ca a dat dovada de unitate. „in numele presedintelui Trump doresc sa exprim aprecierea mea profunda pentru faptul ca romanii s-au unit in acest moment de criza pentru a raspunde la o problema de magnitudine globala”, transmite Adrian Zuckerman.

Primul lider pentru care ambasadorul SUA isi exprima aprecierea este presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. „Membrii diferitelor partide politice, in special presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care au actionat rapid pentru confirmarea si depunerea juramantului de catre guvern, trebuie laudati pentru faptul ca au pus siguranta Romaniei si a poporului sau mai presus de apartenenta politica. Ei au dat un exemplu de leadership in circumstante exigente”, spune reprezentantul diplomatic al Statelor Unite.

Loading...

El mai spune ca si presedintele Iohannis si prim-ministrul Orban trebuie laudati pentru „conducerea si implementarea prompta de masuri extraordinare menite sa protejeze vietile si bunastarea oamenilor”.

Adrian Zuckerman crede ca, in circumstantele exceptionale ale acestui moment de criza, „Romania a demonstrat inca o data ca este pregatita pentru maretie”, iar „liderii sai s-au ridicat la inaltimea provocarii acestei noi crize si au pus Romania si romanii pe primul plan”.

in incheiere, ambasadorul Zuckerman transmite ca „romanii nu au prieten mai bun decat Statele Unite ale Americii, care vor sprijini Romania la fiecare pas”.

Declaratia ambasadorului Adrian Zuckerman privind guvernul investit al Romaniei

„In numele presedintelui Trump doresc sa exprim aprecierea mea profunda pentru faptul ca romanii s-au unit in acest moment de criza pentru a raspunde la o problema de magnitudine globala. Membrii diferitelor partide politice, in special presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, care au actionat rapid pentru confirmarea si depunerea juramantului de catre guvern, trebuie laudati pentru faptul ca au pus siguranta Romaniei si a poporului sau mai presus de apartenenta politica. Ei au dat un exemplu de leadership in circumstante exigente. Este nevoie de masuri rapide si drastice, aplicate de un guvern stabil si concentrat asupra problemei, pentru a opri raspandirea bolii COVID-19. Sunt in joc sanatatea, siguranta si bunastarea poporului roman si a lumii.

Presedintele Iohannis si prim-ministrul Orban trebuie de asemenea laudati pentru conducerea si implementarea prompta de masuri extraordinare menite sa protejeze vietile si bunastarea oamenilor. Poporul american este unit cu poporul roman si alaturi de acesta in eforturile noastre de a lupta impreuna pentru contracararea acestei pandemii. Vom continua sa lucram impreuna pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili din societatile noastre, pe cei batrani si pe cei bolnavi, pentru a nu ceda in fata acestui flagel.

Romania a demonstrat inca o data ca este pregatita pentru maretie. Liderii sai s-au ridicat la inaltimea provocarii acestei noi crize si au pus Romania si romanii pe primul plan. Acest lucru exemplifica integritatea si hotararea care au transformat Romania intr-o parte cruciala a comunitatii economice, sociale si politice a Europei. Romanii nu au prieten mai bun decat Statele Unite ale Americii, care vor sprijini Romania la fiecare pas.

Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe romani si sa-i tina in siguranta si sanatosi!”