Medicul Vasi Radulescu cere ca statul sa ia „masuri dure”: „Daca nu facem ceva cu sosocii, cu educatia, cu medicii antistiinta, cu vedetele care livreaza ineptii nonstop la tv, nu avem nicio sansa”

182

Medicul cardiolog Vasi Radulescu cere ca statul sa ia „masuri dure” in perioada urmatoare „sltfel nu avem nicio sansa”. „Daca nu facem ceva cu sosocii, cu educatia, cu medicii antistiinta, cu vedetele care livreaza ineptii nonstop la tv, nu avem nicio sansa”, subliniaza Radulescu.

„Realizez ca spargerea bulelor e o misiune teribil de grea. Stirile ProTV a publicat un material informativ scris de mine. Postarea pe Facebook are peste 1.000 de comentarii, majoritatea cu conspiratii, atacuri la adresa mea din partea unora care n-au nicio urma de educatie si bun simt. Ei sunt convinsi ca ne stricam ADN-ul, ca vom muri peste 5-10 ani, ca suntem controlati prin chip-uri. Pentru ei, eu sunt un manipulator, un membru al ocultei, un nemernic vandut big pharma.

Loading...

Nu ma demoralizez. Am parte de astfel de reactii de peste 5 ani, de cand postez. Am nervi tari. Asemenea comportamente ne arata carentele din vietile acestor oameni. E cumplit.

Daca nu facem ceva cu sosocii, cu educatia, cu medicii antistiinta, cu vedetele care livreaza ineptii nonstop la tv, nu avem nicio sansa.

E nevoie de masuri dure o perioada. Poporul acesta nu reactioneaza la vorba buna, ci la pedepse, amenzi. As vrea sa vad amenzi uriase date de CNA. As vrea sa vad rapid scosi din drept medicii antistiinta. As vrea sa vad masuri clare pe educatie. Altfel nu avem nicio sansa”, a scris Radulescu pe Facebook, conform Aktual24.

Materialul informativ care a starnit furia anti-vaccinistilor.
„Prin urmare, iata niste informatii deosebit de utile:

  1. Singurele contraindicatii la vaccinare sunt reactiile alergice la prima doza sau trombocitopenia indusa de prima doza. Nu se face a doua doza.
  2. Vaccinurile sunt indicate in sarcina.
  3. Vaccinurile sunt indicate in alaptare.
  4. Dupa terminarea izolarii puteti face vaccinul, indiferent ca vorbim de doza 1, rapel, booster. Asadar e recomandat sa faceti vaccinul chiar daca ati avut Covid.
  5. Trebuie sa treaca 6 luni de la rapel pentru a putea face boosterul. Doar cei cu imunitate compromisa fac schema cu 3 din prima.
  6. Boostere sunt Pfizer sau Moderna.
  7. Chiar daca ati avut schema cu AstraZeneca, booster va fi Pfizer sau Moderna. Sunt sigure da, ca aprobarea a venit pe studii.
  8. Cei cu boli de inima, plamani, ficat etc. nu au contraindicatie la vaccinare. Din contra.
  9. Cei cu trombofilie sau tromboze nu au contraindicatie la vaccinare. Pot face un vaccin ARNm.
  10. E trist ca nu se stie nici acum ce inseamna ARNm (am vazut o multime de intrebari despre ce e ARN) – este o componenta genica ce contine informatiile pe baza carora corpul face proteina S si declanseaza imunitatea impotriva acesteia. Proteina S (spike, adica „tep”) o are si virusul, iar cand acesta intra in corp e recunoscut imediat si se incepe lupta cu el. Vaccinuri cu ARNm sunt Pfizer si Moderna.
  11. Cei sever imunocompromisi au MARE nevoie de vaccin. Pot face chiar schema cu 3 doze din prima.
  12. Cei cu cancere active care iau tratamente grele gen chimioterapie vor discuta cu medicul curant si vor stabili oportunitatea vaccinarii.
  13. Bolile autoimune NU sunt contraindicatii la vaccinare.
  14. Nici lupusul, poliartrita, tiroidita, boala Crohn etc. nu sunt contraindicatii la vaccinare.
  15. Dozarea de anticorpi inainte de vaccinare (orice doza) este inutila.
  16. Boosterul e recomandat in perioada asta, da. 6 luni de la rapel -> booster.
  17. Johnson & Johnson va avea si el booster. Asteptam aprobarea in Europa.
  18. Va veni aprobarea si pentru vaccinarea copiilor intre 5 si 11 ani.
  19. Vaccinarea intre 12 si 18 ani este aprobata si se face exact ca la adult.
  20. Nu, dozele cu termen depasit NU sunt periculoase. Au fost extinse termenele oficial.
  21. Varicele NU sunt contraindicatii, ca am primit foarte multe mesaje despre asta.
  22. Vaccinurile NU dau leucemie la 3-5 ani. Nu sau niciodata, nu avem nicio atentionare despre asta.
  23. Vaccinurile NU afecteaza fertilitatea.
  24. Vaccinarea se poate face in HIV.
  25. Se pot face simultan vaccinul anti-Covid si cel antigripal. La fel cu cele anti-HPV.
  26. Se pot vaccina si cei cu epilepsie, da”, a scris Radulescu in urma cu cateva zile.