Medicul Beatrice Mahler avertizeaza: De multe ori pierdem lupta cu viata si in cazul pacientilor COVID vindecati, dar care raman cu sechele

8

Romania a inregistrat, marti, cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, dar si decese. Bilantul este „trist si ingrijorator, pentru ca directia este, in continuare, una de crestere si asta nu ne face bine deloc daca ne gandim la resursele pe care le avem si la oboseala” cu care se confrunta cadrele medicale, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucuresti, potrivit Digi24.

„Un numar de cazuri care-mi trezeste fiori pentru ca directia este, in continuare, una de crestere progresiva, lenta dar sustinuta si asta nu ne face bine deloc daca ne gandim la resursele pe care le avem, la oboseala pe care o avem in sistemul de sanatate si la tot ceea ce inseamna managementul unei astfel de situatii in viitor”.

Loading...

Medicul a afirmat la Digi24 ca o mare problema, in aceste momente, o reprezinta resursa umana epuizata.

„La Insitutul Marius Nasta avem dotari, avem aparatura necesara, o mare problema este resursa umana care este obosita. Colegii care raman si asigura graficul de lucru sunt epuizati, sunt lacrimi in ochii lor in momentul in care stai de vorba cu ei si isi povestesc orele de activitate petrecute. Este foarte dificil sa treci prin asemenea perioada si sa-ti dai seama ca sunt tot mai multi paienti care vin la spital”.

Managerul Institutului „Marius Nasta” atrage atentia ca „ingrijorator pentru noi sunt pacientii care sunt vindecati, ajung cu infectie SARS-CoV-2 negativa, insa raman dependenti de oxigen. Riscul de deces la aceasta categorie este inca mare, chiar daca ajung in sectii de pneumologie. De multe ori pierdem lupta cu viata si la aceasta categorie de pacienti care sunt vindecati, dar care raman cu sechele importante. E o problema care inca nu are o terapie specifica”.