Medicii britanici avertizeaza: „Vine al doilea val de coronavirus”

Medici britanici de varf avertizeaza partidele politice din Regatul Unit ca este probabila aparitia de focare locale de coronavirus, iar al doilea val al epidemiei este un risc real, transmite Reuters miercuri, citata de Agerpres.

‘Desi forma viitoare a pandemiei in Regatul Unit este greu de prevazut, dovezile disponibile indica probabilitatea tot mai mare’ a reizbucnirii COVID-19, arata semnatarii scrisorii deschise publicate in British Medical Journal. Printre acestia se numara Derek Alderson, presedinte al Colegiului Regal al Chirurgilor, Andrew Goddard, presedinte al Colegiului Regal al Medicilor si Katherine Henderson, presedinta a Colegiului Regal pentru Medicina de Urgenta.

Loading...

‘Multe elemente de infrastructura necesare pentru limitarea raspandirii virusului incep sa fie instalate, dar raman probleme substantiale’, sustin medicii citati.

Premierul Boris Johnson a declarat marti ca barurile, restaurantele si hotelurile din Anglia s-ar putea redeschide luna viitoare, in cadrul relaxarii restrictiilor care au blocat aproape complet economia britanica.

Transparenta face diferenta