Medicii belgieni, despre starea de sanatate a medicului ars in incendiul de la Piatra Neamt: Pacientul este in stare grava. Are arsuri de gradul 2 si 3 pe 70-75% din suprafata corpului

103

Medicul Catalin Denciu, ars in incendiul de la spitalul din Piatra Neamt si transportat cu avionul la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, se afla in continuare in stare grava, informeaza Ministerul Sanatatii. Medicii belgieni au vorbit cu sotia doctorului Denciu.

„​Membrii echipei medicale care trateaza pacientul român au precizat ca, dupa internarea si evaluarea pacientului, au fost intreprinse toate procedurile specifice bolnavilor arsi grav. Pacientul este in continuare in stare grava.

Loading...

In cursul zilei de 17 noiembrie a.c. va fi efectuata o examinare specifica (scaner) pentru a se cunoaste cu exactitate profunzimea arsurilor.

Echipa medicala a prezentat sotiei pacientului, in cadrul unei convorbiri telefonice, starea acestuia, elemente relevante privind rezultatul evaluarii medicale si tratamentul aplicat in ultimele 24 de ore. Totodata, a fost stabilita si modalitatea de dialog direct, telefonic, cu familia bolnavului, ori de câte ori este nevoie”, precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

Medicul ranit in incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ a fost transportat la Iasi in noaptea incendiului, de unde a fost preluat cu un avion militar si dus la Bucureşti, la Spitalul de Urgenţa Floreasca, inainte de transferat la la spitalul militar din Bruxelles.

El are arsuri de gradul 2 si 3 pe 70-75% din suprafata corpului, potrivit ministrului Nelu Tataru.