Masti contrafacute, depistate in Spitalul Victor Babes din Timisoara: „Ne-au picat filtrele”

25

Politistii de la Economic au efectuat, luni dimineata, 10 perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Bihor, Brasov, Maramures si Timis, intr-un dosar penal privind comercializarea de masti de protectie impotriva virusului SARS-CoV-2, care ar fi fost contrafacute.

„Faptele au legatura cu activitatea de comercializare catre o unitate spitaliceasca desemnata drept spital faza I pentru asistenta pacientilor testati pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de masti de protectie ce poarta o marca inregistrata cunoscuta la nivel mondial, produse cu privire la care exista indicii temeinice ca sunt contrafacute”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) transmis luni.

Loading...

In toamna anului trecut, spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, aflat in prima linie in lupta cu COVID-19, a primit peste 14.500 de masti FFP 3 false, carora le picau filtrele. Managerul spitalului, Cristian Oancea, atragea atunci atentia ca este „o crima la adresa personalului medical”.

In acelasi timp, se vor pune in aplicare sase mandate de aducere emise pe numele banuitilor, ce vor fi condusi la sediul unitatii de politie in vederea audierii acestora, pentru clarificarea situatiei de fapt.

Actiunea este efectuata de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.

La activitati participa luptatori din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale si specialistii Institutului National de Criminalistica, precum si politistii inspectoratelor judetene de politie Bihor, Brasov, Maramures si Timis.