Mars pentru comemorarea victimelor de la Colectiv: „Responsabilitatea personala, piedica in calea coruptiei”

3

La patru ani de la momentul in care flacarile izbucnite in Colectiv le aratau romanilor, cu pret de durere si sange, cum coruptia ucide la propriu, nu la figurat, cetatenii sunt asteptati la un mars pasnic de comemorare a victimelor flacarilor si bacteriilor din spitalele romanesti. Mai exact, a victimelor indiferentei si coruptiei care au facut posibila producerea fenomenului Colectiv.

Loading...

Marsul se doreste a fi atat un omagiu adus tinerilor smulsi intr-un mod cumplit de langa familii si prieteni, cat si un apel la responsabilitate personala care sa fie piedica in calea coruptiei. Punctul de plecare al marsului va fi in Piata Unirii, scrie epochtimes-romania.

„30 octombrie este data care a socat un popor intreg si a aratat o tara incapabila sa aiba grija de cetatenii ei.

Pe 30 octombrie 2015 au ars frati si surori, copii si parinti, prieteni si necunoscuti si, odata cu ei, valul care acoperea mizeria din spitale si coruptia din administratia romaneasca.

Pe 30 octombrie se vor implini 4 ani de cand o parte dintre cei dragi ne-au parasit sau au ramas mutilati pe viata.

Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atat de des la apa s-a spart.

Pe 30 octombrie va asteptam la un mars in memoria celor care au murit pentru ca, in Romania, Responsabilitatea Personala nu a fost o Piedica in calea CORUPtIEI.

Ne intalnim in parcul din Piata Unirii si plecam in mars spre Piata Bucur la 19:30.

Sa nu-i uitam ca altii sa nu se duca dupa ei din aceleasi motive”, transmit pe Facebook organizatorii evenimentului.

In noaptea de 30 octombrie 2015, la clubul Colectiv din Bucuresti a izbucnit un incendiu care a curmat viata a 27 de persoane, alte peste 160 ajungand in spitalele Capitalei, cu arsuri pe suprafete mari din corp si intoxicati cu fum. in lunile ce au urmat, alte 37 de victime si-au pierdut viata in spitale din Romania sau strainatate, existand temeri ca parte dintre decese au fost cauzate sau „ajutate” de infectiile nosocomiale din spitalele noastre.

Pana la ora actuala, nimeni nu a fost pedepsit pentru cele intamplate, desi s-a demonstrat ca localul in care s-a produs tragedia nu era autorizat sa desfasoare evenimente precum cel ce a dat nastere tragediei.

Recent, in spatiul public a aparut o inregistrare video cu interventia pompierilor, ascunsa timp de 4 ani atat de opinia publica cat si de procurori. Dupa publicarea materialului video de jurnalistii de la Libertatea, Parchetul Militar a anuntat marti ca a dispus inceperea urmaririi penale in rem in cazul Colectiv, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu.

Totodata, in conditiile in care un ofiter ISU a fost inregistrat in timp ce injura victimele – mai exact mortii – se cerceteaza si fapta de profanare de cadavre sau morminte. De asemenea, cercetarile vizeaza si sustragerea de probe, avand in vedere ca inregistrarea a fost ascunsa timp de 4 ani.