Marian Neacsu, condamnat penal pentru conflict de interese, a fost numit secretar general al Guvernului. Ciolacu: „Si-a angajat fata pe o perioada de patru luni, deci haideti… Asta e coruptie?”

Printr-o decizie a prim-ministrul Nicolae Ciuca, publicata marti in Monitorul Oficial, Marian Neacsu a fost numit in functia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.

Prin aceeasi decizie, Tiberiu Horatiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar general al Guvernului, conform Monitorului Oficial.

Loading...

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca nu renunta la propunerea ca Marian Neacsu, condamnat penal, sa fie numit secretar general al Guvernului. Ciolacu a comparat faptul ca Neacsu si-a angajat fiica la cabinetul parlamentar cu faptul ca presedintele Iohannis a fost membru intr-un consiliu de administratie la o scoala in timp ce era primar.

„A avut fata angajata pe cabinetul parlamentar timp de patru luni. Daca ai fost un hot si ai dat oamenilor in cap cu bata sau ai fost vreun talhar sau ai fost vreun corupt, e o speta. Sau ai avut… in tribunal au fost vreo 40 de cazuri in perioada in care a fost domnul Neacsu condamnat, sunt vreo trei condamnati si alti trei 37 necondamnati pe aceeasi speta.

Cred ca Marian Neacsu nu a fost atat de norocos cum a fost domnul presedinte Iohannis, cu facutul parte din consiliul de administratie. Sau alti primari care au fost in consiliul scolii. Marian Neacsu este un om serios, secretar general al guvernului, veti vedea, o sa fie eficient. Romanii asteapta de la politicieni sa fie eficienti si mai putin sa discutam despre anumite… Repet, nu vorbesc despre un corupt”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

In urma cu o saptamana, Marcel Ciolacu anunta ca penalul Marian Neacsu va fi impus de PSD ca secretar general al Guvernului, avand rang de ministru. Ciolacu a tinut sa mentioneze ca premierul Nicolae Ciuca nu se poate impotrivi.

„Am facut aceasta propunere domnului Marian Neacsu si nu e atributul meu, e atributul primului ministru, am adus la cunostinta primului ministru ce dorim sa fie secretarul general. (…) Nu a fost atat de norocos ca alti presedinti, de exemplu, de tara. Ca sa dau un exemplu. Hai sa intelegem, domnul Neacsu nu a furat nimic! Domnul Neacsu, ca multi alti alesi locali, primari, a facut parte dintr-un Consiliu de Administratie, nu a fost platit, nici nu mai stiu, la o scoala sau asa ceva. Si-a angajat fata pe o perioada de patru luni, deci haideti… Asta e coruptie? In acest moment, cred ca lucrurile sunt foarte clare! Stati usor ca domnul Neacsu am inteles ca a avut o condamnare pe aceasta incompatibilitate, pe conflict de interese… e depasita juridic. Domnului Neacsu nu ii apare nimic in cazier. Ce facem, omoram oamenii? Eu imi asum aceasta numire. Categoric!”, a declarat Ciolacu, miercuri seara, la Romania TV.

Intrebat ce parere are premierul Nicolae Ciuca despre propunere, liderul PSD a raspuns: „Nu are nicio parere… domnul Neacsu este un om care a avut performante, e un om serios”.

Marian Neacsu, in varsta de 57 de ani, ocupa in prezent functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

El este specialist in furaje si nutritia animalelor si absolvent al Facultatii de Studii Economice din Craiova in 1987.

Marian Neacsu a fost secretar general al PSD si a fost exclus din partid in noiembrie 2018 in urma unei decizii luate de Comitetul Executiv. In februarie 2019 s-a alaturat Pro Romania, partidul lui Victor Ponta.

In 2016, Marian Neacsu a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar.