Maratonul, un fenomen care ia amploare printre amatori. Martyn Birchall, un expat britanic la Bucuresti nu rateaza nicio cursa in Romania!

31

Tot mai multi oameni simpli incearca sa adopte un stil de viata sanatos, iar crosurile si maratoanele sunt o mana cereasca in acest sens. Fiecare oras care se respect organizeaza unul, iar un britanic s-a indragostit de ele in Romania.

Iarna blanda, cu temperaturi de primavara, umple parcurile bucurestene de alergatori. O parte dintre ei vor sa se mentina in forma pana la primele curse gazduite de Bucuresti, primul si cel mai important fiind semimaratonul Bucuresti programat anul acesta, pe 10 mai. Un eveniment care aduna la start numeroase vedete, artisti, oameni de afaceri, jurnalisti si politicieni, dat fiind ca miza este si strangerea de fonduri pentru diverse cauze caritabile. Este o activitate care atrage tot mai multi sponsori si companii mari interesate de zona de responsabilitate sociala, implicit influenceri si oameni cu notorietate.

Loading...

„Sunt niste oameni care reusesc sa alerge tot anul pentru a ajuta copiii institutionalizati, pentru a ajuta familii si copii din familii care nu au atat de multe sanse precum altii”, declara pentru media sportiva, dupa cursa din toamna trecuta, jurnalistul Digi 24, Claudiu Pandaru. Printre cei care vor fi cu siguranta si anul acesta la linia de start este si Martyn Birchall, poate mai putin celebru comparativ cu sotia sa, Ana Birchall, ministru in mai multe guverne in ultimii 10 ani, dar un participant constant la maratoanele si semimaratoanele din Bucuresti, din tara si din diverse alte orase ale lumii.

Pe fostul finantist in City-ul londonez, New York si Hong Kong l-am intalnit antrenandu-se in Herastrau de mai multe ori pe saptamana. Ne-a povestit pe scurt ca practica alergarea pe distante lungi de mai bine de zece ani. Mai recent, alearga chiar cu baiatul sau, Andrutu. Anul trecut, cei doi au participat umar la umar (pana la un punct) la maratonul de la Geneva. „Andrutu cred ca urmeaza pasiunea sotului meu Martyn de a alerga, pentru ca a tinut neaparat sa alerge si el la acel maraton”, povesteste fostul ministru al Justitiei despre pasiunea fiului sau.

Din 2009, cand a participat la semimaratonul de la Bucuresti, Martyn Birchall ne-a spus ca nu a mai ratat nici o cursa importanta si anual se afla al startul competitiilor consacrate din Capitala. Nu rateaza nici maratoane si semimaratoane din alte metropole europene – Geneva (2010 si 2014), Paris (2011). “Voi continua sa alerg atat cat ma mai tin picioarele”, a spus cu umor fostul finantist galonat prin institutii financiare din Europa, America de Nord si Asia (Citi, Merrill Lynch) in pozitii de senior management.

L-am intrebat de ce nu a participat niciodata la celebrul Maraton de la Londra, eveniment iconic care aduna anual peste 40.000 de oameni din toate colturile lumii. “La Maratonul de la Londra, sunt intre 6 si 10 doritori pe loc, asa ca se ajunge la tragere la sorti. Anul acesta, pentru prima data, m-am inscris si eu, va dati seama ca am asteptat sa se finalizeze Brexit-ul”, a comentat Birchall in aceeasi nota de umor. in varsta de 63 de ani, Martyn Birchall a dat lumea finantelor mari globale pe un business de educatie. Fredel Education este un butic de consultanta care ii ghideaza si ii sprijina pe parintii care doresc sa-si trimita copiii la studii in Regat.