Managerul Spitalului Victor Babes da cartile pe fata: Sunt pacienti care asteapta pe scaun, cu oxigenul la nas

106

La Spitalele Victor Babes si Matei Bals din Capitala locurile destinate pacientilor cu COVID se epuizeaza rapid, iar in sectiile de ATI a fost atinsa capacitatea maxima. „Vin pacienti care asteapta in camera de garda, pe scaun, cu oxigenul la nas”, spune managerul de la Victor Babes.

La Spitalul Victor Babes, oamenii stau noaptea ore in sir si asteapta externarile, la Institutul Matei Bals nu mai sunt locuri, iar la Spitalul CF Witting situatia e trasa parca la indigo, relateaza Mediafax.

Loading...

„Cele 6 paturi disponibile pentru tratamentul pacientilor de terapie intensiva sunt toate ocupate, 6 din 6, iar pe paturile de ingrijire pacienti cu simptome care au nevoie de ingrijire pe clinic, cele 40 plus 3 locuri sunt pline, deci inclusiv pe cele de suspecti le avem pline”, a declarat Cristian Banu, managerul Spitalului Witting din Capitala.

in plus, spitalul va fi nevoie curând de personal medical in plus. Trei asistente care ies la pensie nu mai doresc sa ramâna sa lucreze in spital pe timp de epidemie.

„Deja persoanele tinere, ma uit la medicii de terapie intensiva care sunt medici specialisti, sunt medici rezidenti, sunt in floarea vârstei, 25, 30 de ani, coboara dimineata la ora 8 dupa garda, spun ca au avut o garda foarte grea, foarte grea”, a adaugat Cristian Banu.

si la Spitalul Victor Babes din Capitala locurile se epuizeaza rapid, iar oamenii au de asteptat ore pâna sa poata intra in sectii.

„Se umple locul de asteptare pentru pacientii care vin la consultatie, este plin de oameni care asteapta, sunt suparati, sunt nervosi, vin si ziua, vin si noaptea, noaptea sunt adusi cu salvarile. Ce nu internam sunt trimisi acasa, da, sa se izoleze, sa astepte cele 14 zile linistiti fara nicio problema, sa tina legatura cu medicul de familie si in cazul in care apar simptome suna la salvare si sunt adusi la spital. Noaptea vin pacienti care asteapta in camera de garda, pe scaun, cu oxigenul la nas pâna dimineata când facem externari”, a declarat dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babes din Capitala.