Mana dreapta a primarului PSD Daniel Baluta, trimis in judecata de DNA. Goleac, seful ADP cu legaturi cu clanul Sportivilor, prins ca si-a falsificat studiile

177

DNA anunta ca l-a trimis in judecata pe Marian Goleac, seful ADP Sector 4. Acesta si-a falsificat studiile pentru a obtine functia de director. In mod normal, el putea sa fie angajat doar ca „lucrator pentru salubrizare spatii verzi, ingrijitor cladiri, fierar betonist, pavator”, anunta DNA.

Marian Goleac este mana dreapta a primarul PSD Daniel Baluta. Jurnalistii de la Rise Project l-au acuzat recent pe Goleac ca este in stransa legatura cu interlopii din Clanul Sportivilor.

Loading...

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului

GOLEAC MARIAN, director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 S.A. (la data intocmirii rechizitoriului), pentru comiterea infractiunii de inselaciune in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2008 – mai 2020, inculpatul Goleac Marian ar fi detinut pe nedrept functiile de director general adjunct interimar si director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA (ce are ca actionar principal Consiliul Local al Sectorului 4), obtinand in acest mod un folos patrimonial necuvenit in cuantum de 1.762.610 lei (cuantumul veniturilor incasate in functiile mentionate mai sus).

Concret, cu ocazia incheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus in eroare pe membrii Consiliului de administratie a SC (ADP) 4 SA prin aceea ca, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverinta prin care se atesta ca este absolvent al unei facultati de electrotehnica si informatica, specializarea electromecanica (promotia 2002) si ulterior ar fi atasat o diploma de inginer. Aceste documente ar fi fost obtinute in conditii nelegale, in realitate inculpatul nefiind nici macar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosita de acesta pentru inscrierea la universitatea respectiva fiind falsa).

Conform statului de functii al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar functii de executie pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrator pentru salubrizare spatii verzi, ingrijitor cladiri, fierar betonist, pavator, etc.

Pana la data intocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat daca se constituie parte civila.