Ludovic Orban vrea sa rastoarne cabinetul Dancila. PNL depune motiune de cenzura impotriva Guvernului! „Este din ce in ce mai probabila destramarea coalitiei de guvernare”

6

PNL a luat in dezbatere situatia politica si a decis depunerea unei motiuni de cenzura, cu atat mai mult cu cat este din ce in ce mai probabila destramarea coalitiei de guvernare si retragerea unui partid din coalitia de guvernare, a transmis luni, la finalul Biroului Executiv, presedintele liberalilor Ludovic Orban.

Loading...

„Practic, am decis sa demaram, imediat dupa decizii, procedurile privitoare la motiunea de cenzura si am mandatat liderii grupurilor parlamentare sa demareze consultari cu liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul Romaniei, evident, mai putin grupurile parlamentare ale PSD. Obiectivul fundamental al PNL afirmat in repetate randuri este acela de a pune capat cat mai repede posibil acestei guvernari toxice, care face un rau imens Romaniei. Oricand vom avea capacitatea de a obtine o majoritate parlamentara, care sa voteze demiterea acestui guvern, PNL va face acest lucru si demaram, practic, negocierile pentru motiunea de cenzura. in ceea ce ne priveste, in cazul unui succes al motiunii de cenzura, obiectivul nostru este un obiectiv democratic, legitim, si anume acela de a da din nou puterea cetatenilor romani sa aleaga un Parlament legitim prin intermediul alegerilor anticipate”, a declarat Orban.

Potrivit sefului PNL, liberalii sunt pregatiti in orice moment sa isi asume raspunderea guvernarii.

„Ne dorim, in schimb, ca acest lucru sa se petreaca dupa ce puterea va fi conferita din nou cetatenilor romani, care sa aiba capacitatea de a alege un Parlament legitim, conform vointei actualei existente in societatea romaneasca si care sa confere o majoritate guvernamentala legitima, care sa poata sa realizeze proiectul de ridicare al Romaniei, pe care il are presedintele Romaniei si PNL”, a subliniat Orban.