Ludovic Orban vrea sa destructureze gasca politrucilor din fruntea CCR! PNL pregateste o noua lege de organizare si functionare a Curtii Constitutionale

10

Partidul National Liberal pregateste o noua lege de organizare si functionare a Curtii Constitutionale, a anuntat luni presedintele formatiunii, Ludovic Orban.

Loading...

„Biroul Executiv al PNL a luat decizia sa initieze procedura de modificare a modului in care functioneaza Curtea Constitutionala. in acest sens, am stabilit un grup de lucru format din reprezentantii PNL care au activitate in Comisia juridica, in cele doua Camere ale Parlamentului, care au avut contributii la acte normative de natura constitutionala. Obiectivele acestui grup de lucru sunt realizarea unei analize comparative asupra modului in care functioneaza curtile constitutionale in alte tari europene. De asemenea, o identificare a tuturor deficientelor majore care sunt generate de textele constitutionale si de legea de organizare si functionare a CCR. Obiectivul final este pregatirea unui proiect de revizuire a Constitutiei si de asemenea a unui nou proiect de lege de organizare si functionare a CCR. Vizam mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecatorilor CCR, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul CCR, posibilitatea de introducere a unor majoritati calificate la anumite decizii. De asemenea, vrem sa identificam limitele in deciziile pe care le poate lua CCR”, a declarat Orban la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

Presedintele PNL a precizat ca obiectivul final este „punerea CCR in slujba democratiei, a cetateanului si totodata de a se impiedica aparitia unor decizii a Curtii care sa fie luate in sprjinul unor grupuri de interese si impotriva prevederilor constitutionale”.