Ludovic Orban: Vom depune motiunea cand vom avea 233 de semnaturi! Fug Viorica Dancila si PSD de remaniere precum dracul de tamaie. Stiu ca nu mai au majoritate!

5

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat la Digi24 ca negociaza in continuare cu partidele din opozitie pentru a obtine garantia ca motiunea de cenzura va trece. El sustine ca aceia care nu voteaza motiunea se pozitioneaza de partea guvernului si ca guvernul e sprijinit doar de PSD, numarul parlamentarilor din partidele care s-au declarat in opoztie fiind 241, in conditiile in care o motiune de cenzura are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

Loading...

„Depunem motiunea de cenzura. Saptamana viitoare avem noi runde de discutii cu posibili parteneri. Deja textul motiunii este discutat cu partenerii din opozitie, din UDMR. Forma a fost trimisa catre ALDE si Pro Romania. in conditiile in care saptamana viitoare vin la discutii, sansele motiunii sunt foarte mari. Vom depune motiunea cand vom avea 233 de semnaturi. Opozitia are o singura arma la dispozitie si trebuie folosita atunci cand are cele mai mari sanse sa cada Guvernul”, a spus Orban, conform Digi24.

Ludovic Orban a afirmat ca premierul Viorica Dancila trebuie sa vina in fata Parlamentului cu lista de ministri, pentru ca e schimbata configuratia politica a cabinetului si are aceasta obligatie constitutionala.

„Fug Viorica Dancila si PSD de remaniere precum dracul de tamaie. Stiu ca nu mai au majoritate. PSD si premierul incearca sa atraga parlamentari din zona opozitiei oferindu-le posturi vacante”, a subliniat el.

Ludovic Orban spune ca in acest moment, guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numarul parlamentarilor din partidele care s-au declarat in opoztie este de 241, in conditiile in care o motiune de cenzura are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Coagularea voturilor pentru motiune e un proces usor, in afara de PNL mai avem inca sase actori care trebuie sa participe la acest efort si cu care trebuie stabilite conditiile pentru care participa la caderea guvernului. Ei au ales, dupa parerea mea, in momentul in care au trecut in opozitie. De altfel si Tariceanu a spus ca ALDE se va comporta ca un partid de opozitie, vor sustine motiunea de cenzura. Discutam si cu parlamentari din zona PSD. Pentru ca si in PSD, credeti ca toata lumea e multumita ca defileaza cu doamna Dancila premier si candidat la prezidentiale?”, a mai declarat liderul PNL.

Ludovic Orban a mentionat ca „cine nu voteaza motiunea de cenzura e de partea guvernului”.