Ludovic Orban trage un semnal de alarma: Nuntile si botezurile si transportul public, cei mai mari factori de risc pentru infectarea cu COVID

23

Premierul Ludovic Orban a cerut autoritatilor o implementare mai riguroasa a reglementarilor din starea de alerta si mai multe controale, in conditiile in care Romania a inregistrat astazi peste 2.000 de cazuri de coronavirus.

Pemierul spune ca pot fi luate masuri la nivel local, inclusiv cea de impunere a carantinei locale, daca situatia o impune.

Loading...

Orban a vorbit si despre locurile cu cel mai mare risc de infectare, potrivit statisticilor INSP. Pe primul loc sunt „nuntile, botezurile şi evenimente de acest tip in care nu s-au respectat masurile de protectie”. „Al doilea factor de risc l-a constituit transportul public – urban, intrajudetean şi interjudetean si transportul spre si de la platformele industriale. Am solicitat intensificarea controalelor privitoare la respectarea regulilor”, a spus Orban, potrivit Digi24.

Premierul a mai spus ca pana acum primarii s-au temut sa ia decizii, pentru ca era perioada dinaintea alegerilor locale, dar ca acum trebuie sa nu mai aiba aceasta frica.