Ludovic Orban: „Motiunea PSD parca a fost scrisa de Dancila sau de cineva care a baut apa dupa ea”

13

Premierul Ludovic Orban, presedinte al PNL, a afirmat joi seara ca Gabriela Firea „nu va mai fi la Primaria Capitalei”, iar alcatuirea listei cu care aceasta s-a prezentat pentru Consiliul General „este un mister” si „nimeni nu poate intelege pe ce criterii au aparut aceste personaje vetuste”.

„Doamna Firea a fost sprjinita ani de zile de consilierii generali PSD din care n-a mai avut pe nimeni pe lista. Cred ca asta este un inceput bun – nici Firea nu va mai fi in Primaria Capitalei. Asa cum i-a eliminat pe toti cei care i-au sustinut toate proiectele aberante si habarnismul ei administrativ in cei patru ani de zile, asa va disparea si Firea. Alcatuirea listei este un mister. Nimeni nu stie, a tunat si i-a adunat. si nimeni nu poate intelege pe ce criteriu au aparut aceste personaje vetuste. Acesti oameni, care au avut fiecare niste traiectorii care mai de care mai ciudate, au aparut pe lista de consilieri generali. Sigur, probabil ca domnul Pandele stie cate ceva de cum au aparut pe liste. si m-am amuzat cand am vazut declaratiile unora care au zis de ce sunt candidati la Consiliul General: ca mai au de terminat niste investitii imobiliare, mai au de rezolvat niste probleme personale”, a declarat premierul, la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.ro.

Loading...

El a adaugat ca nu intelege nici prezenta pe lista sau candidatura la Primaria Capitalei a unor persoane care au detinut cele mai importante functii in statul roman.

„Cand ai fost presedinte, premier, astea sunt maximum functiilor posibile. Uitati-va ce se intampla cu premierii sau presedintii din tarile democratice, care si-au incheiat mandatul si care tin conferinte, scriu carti, in general sunt dedicati mai mult unor cauze umanitare, cauze ale societatii civile. Nu se mai baga in politica. La noi este o nebunie. Nu pot sa inteleg ce se intampla. Ai fost premier la Revolutie, gata, ajunge, ai ramas in istorie, ai avut toata puterea pe mana. Daca erai capabil sa faci ceva bun, ai facut atunci. (…) Eu niciodata nu voi accepta sa ma pun in astfel de situatii”, a afirmat premierul.

Liderul liberalilor a aratat ca, in ceea ce priveste partidul pe care il conduce, a tinut cont de ceea ce i-au spus oamenii si a lasat la o parte orgoliile si diferentele de opinii cu USR, pentru „a inchide un capitol negru din istoria Bucurestiului”.

„Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. La nivelul Bucurestiului am tinut cont de ce mi-au spus oamenii. Ne-au cerut sa trecem peste orgolii, sa ne unim, PNL impreuna cu USR PLUS au trecut peste toate diferentele de opinii, sa zic orgoliu de partid, de a sustine propriii candidati. Ne-am dat mana si am format impreuna o echipa in care il sustinem pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei, avem candidati comuni la primariile de sector si suntem extrem de hotarati sa convingem bucurestenii sa inchidem acest capitol negru din istoria Bucurestiului, care n-a fost inceput cu Firea, ci cu primarul asa-zis independent care era tot al PSD-ului. (…) Bucurestiul este distrus literalmente, nu s-a rezolvat aproape niciuna dintre marile probleme ale Bucurestiului. (…) Bucurestiul are nevoie sa revina pe mana unor oameni priceputi, a unor oameni cinstiti, corecti, care intr-adevar sa fie oamenii secolului XXI, care sa traiasca in acest prezent, in lumea asta moderna care se misca, in care lucrurile evolueaza cu o viteza fantastica. Din pacate, administratia Bucurestiului, sub conducerea PSD, a ramas intepenita in proiecte si n-a reusit sa intre in ritmurile vietii moderne”, a detaliat Orban.