Ludovic Orban, mesaj pentru romani: „Oamenii sa inteleaga ca ei sunt cei care trebuie sa se protejeze”

7

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, ca oamenii trebuie sa se obisnuiasca sa se apare de virus, chiar si purtand masca. Pentru ca multi s-au plans ca e greu, Orban a spus ca omul nu s-a nascut cu cravata la gat sau cu pantofi cu toc cui, dar cu toate acestea, s-a adaptat.

Premierul a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca daca oamenii vor fi corecti si se apara de virus, viata va fi mai normala si economia va fi mai putin afectata.

Loading...

„Nu cred ca noi restrictii trebuie impuse, dimpotriva, trebuie o permanenta actiune de dialog, de informare, astfel incat oamenii sa inteleaga ca ei sunt cei care trebuie sa se protejeze si mai ales sa ii protejeze si pe cei din jur”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Premierul a mai spus ca s-ar bucura sa se gaseasca cat mai curand un vaccin, dar pana cand acest lucru se va intampla, va trebui ca oamenii sa poarte masca, sa se dezinfecteze, sa se spele pe maini mai des, sa renunte la gesturile de prietenie si de afectiune fata de cei apropiati.

in privinta purtarii mastii, premierul Ludovic Orban a facut si niste comparatii legate de adaptabilitate.

„Cred ca omul nu s-a nascut cu cravata la gat, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obisnuit cu cravata la gat. Omul nu s-a nascut incaltat, cu toate acestea ma uit si acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obisnuit cu astfel de lucruri si cred ca adaptabilitatea noastra e cea care trebuie sa genereze resortul de evolutie si de miscare intr-o directie care mi se pare fireasca si normala”, a mai spus Orban.