Ludovic Orban, mesaj pentru Dancila! Avertizez public: O paste puscaria daca insista sa cumpere parlamentari!

7

Presedintele PNL, Ludovic Orban, le cere reprezentantilor PSD sa renunte la „practicile cu care ne-au obisnuit”, in contextul in care premierul a anuntat ca vineri va avea loc rectificarea bugetara. „Avertizez public presedintele PSD si negociatorii PSD ca orice promisiune facuta, in bani sau in functii, catre parlamentari pentru a le schimba optiunea politica reprezinta o infractiune. Ca atare, ii somam sa se abtina de la practicile cu care ne-au obisnuit”, a spus Orban.

Loading...

Ludovic Orban a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca toti parlamentarii PNL vor fi prezenti si vor vota la vedere in favoarea motiunii de cenzura.

„De asemenea, echipele de negociere ale PNL continua discutiile pe tot parcursul acestei saptamani cu parlamentari independenti, parlamentari din PSD sau parlamentari din grupul minoritatilor nationale, pentru a convinge un numar cat mai mare de parlamentari, in afara celor 237 de parlamentari care au semnat motiunea de cenzura, sa vina la vot si sa voteze in favoarea motiunii de cenzura”, a spus el, citat de news.ro.

El a anuntat ca, pana in prezent, sunt sapte parlamentari care au promis ca vor veni la vot si ca vor vota motiunea de cenzura.

„Pe socoteala noastra sunt 244, daca vor vota motiunea de cenzura si cei 3 parlamentari, care si-au anuntat trecerea la Pro Romania, se poate spune ca suntem la 247. De asemenea, in ceea ce priveste dispozitivul nostru de voturi, pana in prezent nu exista semnale privind neparticiparea la vot din partea niciunuia dintre semnatari. Exista numai dubii care sunt legate de motive medicale in privinta unui singur parlamentar, dar sper sa rezolvam aceasta problema”, a mai spus Orban.

Intrebat despre rectificarea bugetara anuntata de premierul Dancila, liderul PNL a afirmat ca ii someaza pe reprezentantii PSD sa se abtina „de la practicile cu care ne-au obisnuit”.

„Avertizez public presedintele PSD si negociatorii PSD ca orice promisiune facuta, in bani sau in functii, catre parlamentari pentru a le schimba optiunea politica, reprezinta o infractiune. Ca atare, ii somam sa se abtina de la practicile cu care ne-au obisnuit. Oricum, sansele de reusita a unor astfel de practici, dupa parerea mea, sunt egale cu zero. Oricum, noi vom continua discutiile, vom continua negocierile si vom incerca sa convingem, in continuare, parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura, sa fie alaturi de acest demers salutar pentru Romania, pentru ca, dupa parerea mea, orice parlamentar care va vota aceasta motiune de cenzura va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publica. La ora actuala, peste 80% din populatia Romaniei isi doreste caderea acestui Guvern si isi doreste ca guvernarea PSD sa inceteze”, a afirmat Orban.

El a mai spus ca toate discutiile cu liderii formatiunilor politice din „blocul anti-PSD” au fost strict legate de mobilizarea la votul pentru motiunea de cenzura si de capacitatea de a mai convinge si alti parlamentari.

„PNL, inca de la preluarea mandatului, a reactivat Comisiile de specialitate ale partidului, am incercat sa atragem cat mai multi specialisti, cat mai multi oameni competenti in fiecare domeniu de activitate al acestor Comisii si ce este adevarat este faptul ca pe fiecare portofoliu nu avem doi, trei, avem chiar si patru, cinci candidati pentru pozitia de ministru, dar asta nu inseamna ca am avut, in momentul de fata, vreo discutie legata de nominalizari efective pentru ca, repet, PNL este pregatit sa isi asume raspunderea guvernarii, iar acest lucru l-am declarat inca de la inceputul negocierilor pentru aceasta motiune de cenzura. Pe de alta parte, trebuie sa vedem exact, dupa reusita motiunii de cenzura, care vor fi pozitiile tuturor actorilor politici in consultarile pe care le va organiza presedintele Romaniei Klaus Iohannis, dupa aceasta motiune de cenzura”, a afirmat Orban.

El a anuntat ca pozitia oficiala si mandatul de negociere al PNL va fi stabilit vineri, cand va avea loc reuniunea Biroului Politic National al partidului.

„Orice decizie privitoare la formarea viitorului Guvern se va lua dupa motiunea de cenzura si doar in cazul reusitei motiunii de cenzura”, a subliniat Orban.