Ludovic Orban, mesaj catre romani: Nu vrem sa ajungem la noi restrictii

49

Premierul Ludovic Orban spune ca Guvernul nu vrea sa introduca noi restrictii care sa afecteze viata oamenilor sau economia, dar ca acest lucru depinde de respectarea, de catre romani, a regulilor de protectie.

„Deocamdata, ne gandim la toate mijloacele posibile ca sa limitam raspandirea virusului. Nu vrem sa ajungem la noi restrictii, nu vrem sa luam nicio masura care sa afecteze viata oamenilor şi care sa aiba efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numarului de romani care sa respecte regulile de protectie sanitara”, a spus Orban, conform Digi24.

Loading...

„Am vazut ca a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negationiștilor, lansate de tot felul de ciudati. Daca tot mai multi romani respecta regulile, riscul de raspandire scade”, a mai spus premierul.

„Tragem de toate insititutiile de control la maximum, sa fie peste tot, pe cei care nu respecta regulile sa îi amendeze”, a adaugat el.

Premierul a avertizat ca cel mai mare risc de transmitere a virusului este în spatii închise şi ca purtarea maştii peste tot în aer liber, mai ales în perioada verii, este dificila.

„În aer liber exista riscul numai daca e contact la o distanta mica, timp de 15 minute şi aruncarea cu lichide de contact. Impunerea portului maştii peste tot în aer liber e foarte dificila, cu atat mai mult cu cat suntem vara. Ce ar fi fost daca impuneam ca toti cei care merg la plaja sa stea cu masca, sa intre în apa cu masca? Sunt nişte limite. Purtatul maştii, în cazul în care ambele persoane poarta masca, probabilitatea de transmitere a virusului e aproape egala cu zero”, a mai spus Orban.