Ludovic Orban, intrebat daca regreta ca l-a propus pe Citu ca premier: „Este prematur, e greu sa faci o evaluare la sapte luni”

8

Presedintele PNL, Ludovic Orban, afirma ca nu ocupa in prezent functia de prim-ministru deoarece USR, la negocierile pentru formarea actualului guvern, l-a preferat pe Florin Citu.

„USR, in negocierile pe care le-am purtat, l-a preferat, intre mine si Florin Citu, la preferat pe Florin Citu. (…) Florin Citu a fost prima propunere (…), dupa cinci zile de blocaj in negocieri noi am flexibilizat mandatul si am venit cu doua propuneri de premier, Florin Citu sau Ludovic Orban si la negocieri cei care au decis premierul intre mine si Florin Citu au fost cei de la USR”, a declarat Orban, luni, la B1 TV, citat de Agerpres.

Loading...

Intrebat daca regreta faptul ca, intr-o discutie cu presedintele Klaus Iohannis, l-a propus pe Florin Citu pentru functia de premier, presedintele PNL a raspuns ca nu regreta.

„Nu, este prematur sa spun asa ceva. In analiza unei propuneri trebuie sa te gandesti la modul in care isi exercita functia (…) pentru care l-ai propus. De regula, e greu sa faci o evaluare la sapte luni. Sigur ca intotdeauna e loc de mai bine. Sigur ca, din punct de vedere politic, evident ca nu m-as fi asteptat ca Florin Citu sa fie contracandidatul meu, dar nu regret, in general numai atunci cand este de domeniul evidentei am obiceiul sa regret o decizie politica pe care am luat-o intr-un moment sau altul”, a argumentat Orban.

Referitor la functionarea coalitiei de guvernare, liderul liberal a afirmat ca este nevoie in continuare de un dialog permanent, pentru a se reusi armonizarea punctelor de vedere.

„Eu am experienta convietuirii in coalitii (…), sunt un om (…) loial angajamentelor pe care si le-a luat. Viata intr-o coalitie nu este o viata simpla, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atat mai mult cu cat, sa fim cinstiti, coalitia nu este o coalitie foarte omogena din punct de vedere (…) programatic, din punct de vedere al felului de a fi. Iar cei de la USR, de exemplu, s-au obisnuit foarte mult in opozitie si unii dintre colegii nostri de multe ori se comporta ca si cum ar fi in opozitie. Si cu UDMR-ul este o relatie pe care trebuie sa o armonizam (…). Viata in coalitie nu este o viata simpla si presupune sa aloci foarte mult timp pentru dialog, pentru imbunatatirea relatiilor reciproce, pentru cautarea punctului comun (…). De asemenea, trebuie sa fii foarte atent in comunicarea publica”, a mai spus Ludovic Orban.