Ludovic Orban, interviu pentru celebra publicatie Bloomberg: „A trebuit sa ne luptam nu doar cu pandemia, ci si un Parlament ostil, dar am reusit sa tinem Romania pe linia de plutire”

63

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, este laudat de celebra publicatie Bloomberg pentru masurile luate in pandemie, in conditiile in care tot mai multe state est-europene cad prada populismului.

In interviul acordat Bloomberg, premierul Orban spune ca are incredere in romani ca in data de 6 decembrie nu vor vota populismul si promisiunile de scurta durata, ci vor alege proiectele de viitor, care conteaza cu adevarat, arata stireazilei.

Loading...

Cred ca oamenii isi dau seama ca am ales sa preluam guvernarea intr-un moment foarte dificil pentru tara. A trebuit sa ne luptam nu doar cu pandemia, ci si un Parlament ostil, dar am reusit sa tinem Romania pe linia de plutire.

Ludovic Orban:

Bloomberg mentioneaza in articolul citat populismul desantat al PSD, care a incercat sa forteze cresterea nesustenabila a pensiilor, intr-un moment extrem de dificil din punct de vedere economic, masura ce ar fi afectat grav orice stat in pandemie. De asemenea, social-democratii au cheltuit banul public fara nicio restrictie, bazandu-se pe majoritatea parlamentara obtinuta in urma cu patru ani.

Premierul Orban a mai declarat ca dupa alegeri PNL este deschis la negocieri pentru a forma o alianta de guvernamant cu orice partid sau formatiune politica, mai putin cu PSD, care ”a facut mult rau tarii”.

Cat priveste revenirea economica dupa pandemie, premierul Orban spune ca Romania va reduce deficitul de la peste 9% la sub 3% in urmatorii ani, iar investitii vor continua masiv, folosindu-se in special fondurile europene, Romania urmand sa primeasca peste 80 de miliarde de euro de la UE.