Ludovic Orban il vrea pe Iohannis la Cotroceni din primul tur: „Putem, fara niciun fel de problema, sa castigam alegerile, inca din primul tur”

6

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Targoviste, ca PNL si Klaus Iohannis pot castiga alegerile prezidentiale din primul tur de scrutin. „Va cer ca in 2019 sa castigam alegerile din primul tur”, le-a transmis Orban simpatizantilor PNL. Conform legii, insa, pentru a fi declarat castigator din primul tur, un candidat trebuie sa obtina mai mult de jumatate din voturile tuturor alegatorilor inscrisi in listele electorale, adica peste 9 milioane de voturi. La ultimele alegeri, in 2014, in primul tur au fost prezenti 9,7 milioane de alegatori.

Loading...

„Va cer ca in 2019 sa castigam alegerile din primul tur. Putem, fara niciun fel de problema, sa castigam alegerile, inca din primul tur, cu un scor la care nu se asteapta nimeni. Va garantez ca avem aceasta capacitate de a le castiga, chiar la o diferenta foarte mare de al doilea clasat, atat datorita faptului ca presedintele Iohannis este singurul candidat la presedintie care are statura necesara, experienta necesara si capacitatea de a transforma in bine, Romania, cat si datorita organizatiei extraordinare a Partidului National Liberal, de aici, si care sunt convins ca se va bate cu toata taria pentru a castiga alegerile in fiecare localitate”, le-a transmis Ludovic Orban liberalilor.