Ludovic Orban, despre reluarea slujbelor din biserici: In ce conditii ar putea participa enoriasii la activitatile religioase

5

Ludovic Orban a vorbit despre reluarea activitatilor in biserici si in ce conditii ar putea merge cetatenii la lacasurile de cult. Premierul a spus ca inca se face o evaluare a riscului epidemiologic in ceea ce priveste slujbele, dar cel mai probabil acestea vor avea loc in aer liber.

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, referitor la posibilitatea redeschiderii bisericilor, odata cu relaxarea restrictiilor, dupa 15 mai, ca cel mai probabil oficierea slujbelor se va face in aer liber, cu respectarea masurile sanitare, respectiv cu necesitatea purtarii mastilor.

Loading...

„Suntem in curs de evaluare pentru fiecare restrictie pe care am impus-o, si aferent a fiecarei masuri de relaxare a restrictiilor. Se face o evaluare a riscului epidemiologic, evaluare care se face in baza a patru criterii principale.

in functie de aceste evaluari luam deciziile cand se vor deschide activitatile. Deschiderea se va face gradual, relaxarea masurilor de restrictie va fi graduala, vom astepta doua saptamani, practic vor fi etape de cate doua saptamani.

Vom face o evaluare extrem de riguroasa a efectelor relaxarii pentru fiecare masura si continuam in functie de evolutia epidemiei.

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se vor face in spatii inchise, ci in afara bisericilor, in curte. Oricum vine vara si ele se vor putea organiza in bune conditii in afara bisericilor. Sigur, in conditiile de respectare a distantei fizice sanitare, cu portul mastii si cu alte reguli care vor fi impuse.”

In data de 15 mai, Romania va iesi din starea de urgenta si va intra in starea de alerta, din cauza epidemiei de COVID-19.