Ludovic Orban: Criminalii economici de la PSD indreapta Romania spre incapacitate de plata

38

Premierul Ludovic Orban a criticat votul Parlamentului de modificare a rectificarii bugetare facute de Guvern, prin suplimentarea cheltuielilor cu pensiile, si a descris PSD ca fiind “inamicul public numarul 1 al Romaniei si al economiei romanesti” si “criminali economici” care afecteaza capacitatea de finantare a tarii.

“inca o data, PSD a aratat ca este dusmanul Romaniei. Iresponsabilitatea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza economica pe care abia ce-am depasit-o. Sa votezi, in conditiile unei contractii economice care a dus la o lipsa de venituri, majorari de 6,7% din PIB, fara existenta niciunui venit suplimentar, demonstreaza ca PSD este, de fapt, inamicul public numarul 1 al Romaniei si al economiei romanesti.

Loading...

Guvernul pe care il conduc a majorat punctul de pensie cu 14%, in cifra absoluta 177 de lei, cea mai mare majorare a punctului de pensie din istoria majorarii punctului de pensie. Asta, in conditii de criza economica.

Pentru a putea compara, nu nu exista o alta tara europeana care sa fi crescut pensiile in aceasta perioada, decat Germania.

in privinta alocatiilor, PNL din 2004 este singurul partid care a crescut alocatiile, in 2007, 2008, 2015, 2019. in 2015 si 2019 a reusit cresterea alocatiilor, fiind in opozitie. Votarea de catre majoritatea PSD a unei legi de dublare a alocatiilor in acelasi an in care PNL dublase alocatiile in legea bugetului, a fost un act populist, fara fundament si baza in veniturile reale ale statului.

Orice crestere de cheltuili provocate de criminalii economici de la PSD nu face altceva decat sa indrepte Romania spre incapacitate de plata.

Riscurile sunt: degradarea Romaniei de catre agentiile de rating va creste costul finantarilor si nu numai a finantarilor publice, ci si a tuturor companiilor din Romania si a tuturor persoanelor fizice. Creditele vor fi mai scumpe si mai greu de accesat”, a declarat Orban.

El a spus ca Guvernul va ataca la CCR aceasta lege.

“Nu vom accepta sub nicio forma acest amendament, fara fundamen”, a adaugat liderul liberalilor.

Totodata, Ludovic Orban a comentat decizia “regretabila” a UDMR de a vota rectificarea in aceasta forma.

„Este regretabil faptul ca dupa ce au fost alaturi de noi in Comisia de buget, finante si n-au participat la aceasta decizie, au schimbat pozitia si au avut o contributie la aceasta decizie a PSD.

Ne intereseaza sa castigam alegerile cu un scor cat mai mare, astfel incat sa nu fie necesare aliante foarte ample care sa complice guvernarea Romaniei”, a afirmat Orban, potrivit Digi24.