Ludovic Orban, catre Vela si Tataru: „Va rog sa nu mai tolerati ca angajati ai INSP sa furnizeze informatii publice care nu respecta deciziile noastre”

19

Premierul Ludovic Orban a declarat in sedinta de guvern de miercuri ca indicele cumulat al cazurilor noi de COVID la mia de locuitori se calculeaza raportat la numarul persoanelor actualizat saptamanal de Evidenta Populatiei.

„Ieri a fost o dezbatere in media, aici, domnule ministru al Sanatatii, si dumneavoastra, si domnul ministru Vela, si eu am declarat public ca numarul de persoane dintr-o localitate pe baza caruia se decide indicele este cel care exista la Evidenta Populatiei. Se stie ca, saptamanal, in ziua de luni se actualizeaza pe baza datelor de la Evidenta Populatiei numarul de cetateni dintr-o localitate. De ce trebuie tinut cont de acest indice, pentru ca acesta este cel mai aproape de realitate, pentru ca Evidenta Populatiei stie foarte clar cine are domiciliu, cine are rezidenta in localitatea respectiva. Va rog sa nu mai tolerati ca angajati ai INSP sa furnizeze informatii publice care nu respecta deciziile noastre. Tocmai din acest motiv am decis impreuna cu Ministerul de Interne sa inscriem foarte clar acest lucru in anexa Hotararii de Guvern ca sa se stie limpede ca indicele se calculeaza raportat la populatia care este actualizata saptamanal de catre Evidenta Populatiei”, a precizat Ludovic Orban, miercuri, in sedinta de Guvern.

Loading...

Presedintele Klaus Iohannis a vorbit in conferinta de marti despre diferenta de raportare in ceea ce priveste cifrele cu privire la rata de infectare din Bucuresti din ultimele 14 zile a persoanelor cu coronavirus. Institutul National de Sanatate Publica a anuntat o rata a infectiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminica, in timp ce Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategica, a furnizat astazi o rata de 2,69 la mie.

„Este ciudat ca doua institutii guvernamentale dau doua rezultate diferite. Dupa parerea mea, este urgenta nevoie de corelarea datelor intre aceste institutii si astept ca Guvernul sa clarifice aceste probleme de urgenta”, a declarat Klaus Iohannis.