Ludovic Orban atrage atentia: Cand va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locala

16

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri ca orice comunitate locala unde exista o raspandire ampla a noului coronavirus va fi introdusa in carantina, daca situatia o va impune.

„E o procedura de carantina pe baza evaluarii facute de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului actiunii, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, se poate hotari carantinarea unei localitati, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate si a unei regiuni, daca este vorba de o raspandire foarte mare a virusului. (…) Cand va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locala unde exista o raspandire ampla a virusului, in primul rand ca sa protejam zonele invecinate si in al doilea rand sa luam masurile in randul comunitatii locale pentru a stopa raspandirea virusului”, a declarat Ludovic Orban vineri, citat de Agerpres.

Loading...

Premierul a adaugat ca obiectivul Guvernului este acela de reduce raspandirea virusului, numarul de imbolnaviri zilnice si numarul de cazuri active.

„Am facut o mobilizare fara precedent a institutiilor de control. Practic, suntem intr-o actiune constanta, sigur, directionata strategic in special pe zonele in care exista activitati cu risc epidemiologic mare, tocmai pentru a-i apara pe cei corecti, pe cei care-si apara sanatatea de cei care nu respecta legea si regulile”, a spus Orban.