Ludovic Orban arata cum poate Kovesi sa devina procuror-sef european!

7

Ludovic Orban a lansat un apel la Guvern si la fortele politice din Romania sa sustina candidatura Laurei Codruta Kovesi la sefia Parchetului European.

Loading...

„PNL continua batalia pentru a asigura succesul candidatului roman pentru functia de procuror sef european. Desemnarea se face de catre Parlamentul European si de Consiliul Uniunii Europene. in ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reusit sa convinga majoritatea din Parlamentul European sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi. Dupa alegeri, se va relua procedura de negociere intre Parlament si Consiliu. Cu un parlament proaspat relegitimat prin vot democratic, forta sa de negociere va fi mult mai mare in fata unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanti”, a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

Presedintele PNL a mai spus ca exista o conjunctura favorabila post-alegeri, in acest sens, precizand ca presedintele Frantei Emmanuel Macron nu prea mai are argumente politice pentru sustinerea candidatului francez.

„De asemenea, conjunctura post-alegeri este mai favorabila. tarile din est pot sa revendice cu mai multa forta pozitii importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a sustine candidatura franceza. Daca si guvernul roman isi inceteaza boicotul si daca si celalalte forte politice romanesti din Parlamentul European vin in sprijinul PNL, sansa Romaniei de a castiga pozitia de procuror sef va fi foarte mare”, a conchis Orban.

Premierul Viorica Dancila nu exclude sustinerea Codrutei Kovesi in functia de procuror-sef european, presedintele PSD declarand, vineri, la Galati, ca o decizie in acest sens va fi luata in forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, este favorit pentru sefia Parchetului National Financiar din Franta, corespondentul DNA, relateaza postul de televiziune TV5Monde.

in cazul in care Jean-François Bohnert va fi numit in functia de sef al Parchetului National Financiar, Laura Codruta Kovesi va deveni singurul candidat pentru functia de procuror-sef in cadrul Parchetului European.