Ludovic Orban anunta ca nu va schimba ministrii avizati negativ: „Mergem mai departe, suntem o echipa! PSD a avut analfabeti functionali in guvern”

14

Ludovic Orban, premierul desemnat, a declarat miercuri ca nu va schimba ministrii care au fost avizati negativ in comisiile parlamentare. Liderul PNL spune ca votul este oricum unul consultativ si in primul rand a fost strict „politic”. Orban este increzator in echipa propusa de el si a anuntat ferm, dupa incheierea audierilor: „Mergem mai departe!”.

Loading...

„Va readuc aminte cum au decurs audierile din cabinetele PSD: au fost formale si au durat cate jumatate de ora. Votul dat in fiecare comisie este un vot consultativ. Am incredere in fiecare ministru. Vor pune in practica cele mai bune solutii. Nu accept niciun fel de critica din partea PSD privind programul de guvernare. Programul lor nu a fost decat o colectie de minciuni servite fara rusinare romanilor. Daca ne uitam astazi la programul de guvernare promis in 2016, maxim 12% au fost indeplinite in 3 ani de guvernare” a declarat Ludovic Orban.

„Le vom arata dupa investirea Guvernului cum se guverneaza responsabil o tara. Acesti parlamentari au investit ministri care au facut de ras functia de ministru. Peste 80 de ministri, printre care multi analfabeti functional, fara experienta”, a subliniat Orban.

„Avizul negativ in cele 3 comisii a fost dat pe baza majoritatii pe care PSD a avut-o in comisiile respective. Toti ministrii, daca ar fi existat o echilibrare proportionala ar fi primit rezultat favorabil. Nu au niciun fel de legitimitate sa stabileasca ei daca un ministru poate sa conduca un minister. Candidatii nostri s-au prezentat la inaltime. Mergem mai departe, suntem o echipa, o echipa performanta care vrea sa guverneze in interesul romanilor. Cu siguranta vom avea discutii pana luni la ora 16:00, probabil si in timpul votului”, a mai adaugat liderul PNL.

Audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului s-au incheiat. Trei liberali desemnati pentru a face parte din Guvernul Orban au primit aviz negativ, respectiv Florin Citu, propus la Finante, Ion stefan, propunerea pentru Dezvoltare si Violeta Alexandru, propusa la Ministerul Muncii.

Ministrii propusi de premierul desemnat Ludovic Orban au fost audiati in comisiile de specialitate marti si miercuri.

Marti au fost audiati in comisiile de specialitate primii opt liberali desemnati in Guvernul Orban, respectiv Marcel Bolos, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sanatatii, Florin Citu, propus ministru al Finantelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultura, Nicolae Ciuca, propus la Ministerul Apararii, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultura si Costel Alexe, propunerea pentru Mediu, iar restul miercuri.

Din cei 16 ministri propusi, trei dintre ei, respectiv Florin Citu, propus la Finante, Ion stefan, propunerea pentru Dezvoltare si Violeta Alexandru, propusa la Ministerul Muncii au inregistrat avize negative.

Premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat, miercuri, ca avizele negative date in comisii au fost politice. El a precizat ca propunerile de ministri raman aceleasi, indiferent de avizul pe care l-au primit in comisii.

„Este nedrept si revoltator. Votul a fost un vot politic, fara niciun fel de legatura cu calitatea prestatiei si cu calitatea raspunsurilor. (…) Ca atare, mergem mai departe cu candidatii nostri. PSD a cazut de la putere, Guvernul PSD a fost demis, este hulit de 80% din populatia Romaniei. Majoritatea romanilor s-au saturat de minciunile, abuzurile si de modul agresiv, iar tupeul si obraznicia de care dau dovada dupa atatia ani de guvernare in care nu au facut nimic, indranesc acum sa faca ei legea. E un vot politic. Nu are nicio legatura”, a spus Ludovic Orban,

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor doua camere ale Legislativului, votul pentru investirea Guvernului Orban urmeaza sa fie dat in plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.