Ludovic Orban a rabufnit: „Suntem singura tara care crestem alocatii si pensii. Toata lumea va suferi din cauza acestui populism desantat al PSD”

229

Premierul Ludovic Orban a avut marti o iesire dura la adresa PSD, dupa ce plenul Senatului a respins ordonanta pentru majorarea etapizata a alocatiilor de stat pentru copii, si sustine ca iresponsabilitatea social-democratilor depaseste orice limita, iar PNL se opune categoric „populismului gretos”.

„Toate agentiile de rating urmaresc evolutia economiei românesti si evolutia bugetului. Orice degradare din partea unei agentii de rating creste costul oricarei finantari externe. Este clar ca o perioada de timp o sa trebuiasca sa finantam un deficit bugetar mai mare decât deficitul bugetar de 3%, care este admis la nivel european. Orice crestere a costului finantarii arunca pe spinarea copiilor, carora vor ei sa le platim dublu alocatiile, toate datoriile, pe care suntem obligati sa le facem pentru a plati cheltuieli.

Loading...

Problema este ca, la un moment dat, putem ajunge în situatia în care nu mai putem finanta deficitul. Oare PSD îsi doreste sa ajungem în situatia în care România sa nu mai aiba bani sa plateasca salarii, pensii, investitii, sa plateasca alocatii de copii? Iresponsabilitatea PSD depaseste orice limita si suntem categoric împotriva acestui populism gretos”, a declarat prim ministrul Ludovic Orban.

Orban s-a referit în discursul sau si la posibilitatea de a merge la CCR, în cazul în care PSD va avea o abordare similara si în ce priveste majorarea pensiilor cu 40%.

„Vom recurge la toate armele constitutionale si legale pe care le avem la dispozitie pentru a salva România de dezastrul pe care îl pune la cale PSD. Repet, a genera cheltuieli, asa cum se întâmpla de patru luni de zile în Parlamentul dominat de PSD, noi si noi cheltuieli, fara niciun fel de resurse financiare, nu face altceva decât sa faca un imens rau României! Nicio tara din Europa nu a avut capacitatea de a creste pensii, de a creste alocatii si de a creste salarii.

Suntem singura tara care crestem alocatii si pensii, dar nu putem sa o facem iresponsabil, astfel încât sa ajungem în 2021 sau în 2022 sa nu avem de unde sa platim aceste pensii si salarii. Toata lumea va suferi daca se insista în aceasta aberatie populista sa se mareasca pensii, salarii, ajutoare sociale si toate celelalte categorii de cheltuieli fara existenta unor resurse financiare reale. Este o chestiune de bun simt, de responsabilitate.

Fac un apel la fiecare român sa înteleaga ca este o minciuna gogonata povestea în care poti sa cresti cheltuieli daca nu exista venituri – si asa România a fost afectata, ca toate celelalte tari europene. Celelalte tari europene îsi dramuiesc cheltuielile publice si aloca bani în investitii, aloca bani în companii, aloca bani pentru a salva locurile de munca ale oamenilor. Exact ceea ce am facut si noi! Nu mai avem resurse sa suportam noi si noi cresteri de cheltuieli, care nu au nicio fundamentare economica pentru ca riscam sa ajungem în punctul în care toata lumea va avea de suferit din cauza acestui populism desantat al PSD”., a adaugat premierul Orban.