Lovitura dura pentru Firea! Ciprian Ciucu: Vom reprofesionaliza administratia. inceteaza toate detasarile angajatilor veniti la stat din firme private!

58

Ciprian Ciucu, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, a declarat ca guvernul Orban a decis in sedinta de miercuri sa stopeze toate detasarile de personal din firme private in administratia centrala si locala.

Loading...

Seful Cancelariei primului ministru, Ionel Danca, spune ca Guvernul a decis ca detasarile din sectorul privat in institutiile publice sa nu mai fie permise, fiind acceptate doar cele cu personal angajat in autoritati publice.
„Regimul detasarilor a fost de asemenea reglementat prin acest proiect de lege, astfel incat nu vor mai fi permise detasarile din sectorul privat in institutiile publice, detasarile se vor putea face doar cu personal angajat in institutii si autoritati publice”, a declarat Ionel Danca, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.

El a precizat ca Executivul a regandit modul de alocare a sporului pentru conditii periculoase.

„A fost regandit modul de alocare a sporului pentru conditii periculoase si conditii vatamatoare, dupa cum urmeaza: pentru conditii periculoase sau vatamatoare personalul salarizat poate primi un spor de 25% din salariul de baza minim brut pe tara. Argumentul care a stat la baza acestei prevederi are in vedere eliminarea discriminarilor produse in mod artificial intre diferite categorii de angajati, expusi in aceeasi masura conditiilor periculoase sau vatamatoare”, a explicat Ionel Danca.

Guvernul a adoptat, in cadrul sedintei de miercuri, si inghetarea indemnizatiilor pentru functiile de demnitate publica pentru anul viitor, la nivelul lunii decembrie 2019, aceeasi masura fiind luata si pentru indemnizatiile de hrana si de merit.

Totodata, Executivul a mai decis sa nu mai fie cumulata pensia cu veniturile realizate in cadrul institutiilor publice.

”Decizia a fost luata in sedinta de guvern de astazi. Toate aceste detasari, folosite de PSD pentru a-si plasa pe salarii mari clientela de partid, inceteaza”, a declarat Ciucu pentru G4media.

Toate angajarile in administratia centrala vor putea fi facute doar in urma concursurilor organizate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, a mai spus sursa citata.

Stiti practica aia prin care Firea (si nu numai ea) aducea zeci de oameni de pe la firme private sau firme ale Primariei din Voluntari pe posturi din PMB, la un salariu marit la firma cu o luna in urma si cu care se transfera „in interesul serviciului” pe posturi care ar fi trebuit ocupate de catre functionari publici / prin concurs?

Ei bine, gata! Guvernul Orban a oprit-o. Evident, nu doar la PMB, ci in toata administratia publica!

Nu te mai poti angaja la firma ta ca apoi sa te transferi pe bani multi in administratia publica. Trebuie sa vii frumos si sa dai concurs. Iar de concursuri ma voi ocupa eu.

Vom reprofesionaliza administratia!”