Liviu Dragnea s-a saturat sa stea in spatele gratiilor: „Sunt mentinut la inchisoare prin incalcarea brutala a drepturilor omului”

Liviu Dragnea a sustinut, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, unde incearca sa-si obtina eliberarea, ca este este mentinut in puscarie „prin incalcarea brutala a drepturilor omului”.

”Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puscarie total nevinovat. Pe fond am fost trimis la inchisoare de un complet nelegal. Avocatul a aratat ca Romania e parte la Conventia Europeana care e clara si fara echivoc.

Loading...

Am fost trimis la inchisoare prin nerespectarea legii si daca voi fi mentinut la inchisoare prin incalcarea brutala a drepturilor omului inseamna ca in Romania justitia nu rezista la presiuni politice. Sper ca veti adopta o decizie prin care sa nu se mentina nerespectarea deciziilor CEDO sau legile tarii”, a spus Dragnea in sala de judecata.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas, joi, in pronuntare in cazul contestatiei sale impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti din luna iunie prin care a respins actiunea sa de contestatie la executarea a pedepsei definitive din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Curtea de Apel Bucuresti dezbate joi o contestatie depusa de Liviu Dragnea la executarea pedepsei la care a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider PSD solicitand sa fie eliberat din inchisoare pe motiv ca este detinut ilegal.

Initial, pe 9 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia lui Dragnea, insa acesta a atacat decizia la Curtea de Apel Bucuresti.

In cererea depusa in instanta, Liviu Dragnea a invocat un recurs in drept intitulat „habeas corpus” – o lege cu caracter constitutional, promulgata in anul 1679 de catre Parlamentul englez, prin care se garanteaza libertatea persoanei, mentioneaza Agerpres.

Avocatii fostului lider PSD sustin ca acesta este detinut ilegal in penitenciar, deoarece completul de 3 judecatori de la Inalta Curte care l-a condamnat nu era specializat sa judece fapte de coruptie. Avocatii invoca astfel o decizie a Curtii Constitutionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a unor cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse.

Transparenta face diferenta