Liviu Dragnea, acuzat de procurorii DNA de trafic de influenta in cazul vizitei la masa lui Trump

40

Liviu Dragnea este citat joi DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influenta in dosarul vizitei din SUA la inaugurarea presedintelui Donald Trump din ianuarie 2017, anunta G4Media.ro citand surse judiciare. Dragnea a fost citat pentru ora 14.00, iar procurorii suspecteaza savarsirea unei fapte de trafic de influenta.

In cursul anului 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul careia autoritatile americane au cerut informatii in Romania referitoare la Dragnea si Grindeanu. Ulterior, DNA a deschis un dosar pentru presupus trafic de influenta.

Loading...

La sfarsitul anului 2018, Dragnea spunea ca are informatii potrivit carora i-a fost facut un dosar penal cu privire la deplasarea sa in America, atunci cand a participat la ceremonia de investire a lui Donald Trump in calitate de presedinte al SUA. In fotografiile aparute publice la acea vreme, fostul lider PSD se vedea in cadru cu Sorin Grindeanu si Donald Trump.

Elliott Broidy este cel care i-a invitat, in calitatea sa de vicepresedinte al Comitetului de investire a presedintelui Statelor Unite, pe liderul PSD Liviu Dragnea si pe fostul premier Sorin Grindeanu la ceremonia de investire a lui Donald Trump, din ianuarie 2017.

Ulterior, procurorii americani au deschis o ancheta in care era vizat Elliot Broidy, acesta fiind acuzat ca si-a folosit influenta pentru consolidarea relatiilor de afaceri cu lideri straini, potrivit Associated Press.

Procurorii anchetau daca Broidy si-a folosit influenta pe langa presedintele Donald Trump pentru castiguri persoanle si incalcarea Legii privind Practicile Straine Ilegale, care interzice cetatenilor americani sa ofere oficialilor straini beneficii pentru a obtine avantaje economice. Aceste beneficii se refera la invitatia adresata oficialilor straini la procedura de investitura a lui Donald Trump.