Liviu Dragnea a contestat din inchisoare alegerea Vioricai Dancila la sefia PSD. Replica lui Florin „Ciordache”: Bate campii. Si-a pierdut calitatea de membru prin condamnare

28

Liviu Dragnea a depus o cerere de interventie in instanta, in care solicita anularea alegerii Vioricai Dancila si a lui Mihai Fifor in functiile de presedinte, respectiv secretar general PSD. Dragnea motiveaza ca alegerea conducerii s-a facut pe baza unor modificari la statutul partidului care nu au intrat in vigoare. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat ca „daca se admite contestatia, facem alt congres”. Vineri se asteapta decizia instantei.

Loading...

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a depus in instanta o cerere de interventie, in calitate de intervenient principal, in contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricai Dancila si a lui Mihai Fifor la Congresul PSD in functiile de presedinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor consultate de stiripesurse.ro.

in cererea depusa in instanta, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca presedinte al PSD a Viorica Dancila ‘pe motiv de ilegalitate si nestatuaritate a alegerii, datorita faptului ca alegerea sa ca Presedinte al PSD s-a facut de catre delegatii la Congresul PSD din 29 iunie in baza modificarilor de Statut votat tot in acel congres dar neinscrie la Tribunalul Bucuresti’.

De asemenea, Liviu Dragnea cere respingerea cererii de inscriere in Registrul partidelor politic de la Tribunalul Bucuresti a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui MIhai Fifor.

Deputatul PSD Florin Iordache sustine ca actiunea in instanta depusa de Liviu Dragnea impotriva Vioricai Dancila va fi respinsa, intrucat PSD a modificat legal statutul partidului.

„Bate campii. Conform statutului, Liviu Dragnea si-a pierdut calitatea de membru PSD in momentul in care a fost arestat. Noi nu mai aveam presedinte. Statutul vechi spunea ca presedintele este ales de toti memebrii de partid.

Noi am modificat statutul, astfel incat presedintele sa fie ales numai cu votul delegatilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dancila a fost aleasa presedinte. Orice modificare de statut trebuie validata de instanta. Actiunea lui Dragnea a intervenit in procesul de validare a noului statut. incearca sa lege dosarul in care a fost condamnat de statut, facand trimitere la organizatia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele doua femei din dosar, dar pe mine ma pierde juridic.

Nu sunt sanse sa aiba castig de cauza in instanta“, a explict Florin Iordache pentru Adevarul.

Surse din conducerea PSD spun ca solicitarea adresata instantei de Liviu Dragnea este „o aberatie” si ca instanta a ramas joi in pronuntare.

La ultimul congres extraordinar al PSD au fost votate mai multe modificari ale statului PSD, modificari in baza carora Viorica Dancila a fost aleasa sa conduca partidul.

Numai ca statutul nu a fost inca aprobat de tribunalul Bucuresti. Termenul din 22 iulie a fost amanat pentru 8 august, cand judecatorii au cerut acte suplimentare de la PSD. Astfel, social democratii sunt inca in asteptarea statului, motiv pentru care Viorica Dancila este in continuare presedinte interimar al PSD.

„E posibil ca lucrul acesta sa fi fost facut pentru ca i s-a parut sau a sesizat o eroare in ceea ce priveste desfasurarea congresului, dar din cate stiu eu noi ne-am luat toate masurile pentru ca acest congres sa se desfasoare in mod legal. Nu stiu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp functia de presedinte al PSD si cunoaste procedurile. Daca se admite contestatia, facem alt congres. Ideea este ca trebuie sa asteptam un pic pana cand instanta se va pronunta in legatura cu acest demers. Impactul e unui mininal, nu vad ce ar putea sa se produca”, a declarat Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, la Digi 24.

Viorica Dancila a fost aleasa presedinte PSD, la congresul din 29 iunie, Eugen Teodorovici presedinte executiv, iar Mihai Fifor secertar general. Din cei 3.961 de delegati, pe Dancila au votat-o 2.828. Liviu Plesoianu s-a clasat pe locul 2, cu 715. serban Nicolae a convins doar 375 de delegati sa il voteze, in timp ce Ecaterina Andronescu a fost votata de numai 50 de delegati.