Liderul AUR, George Simion, explica reteta succesului: „Noi nu am folosit televiziunile deloc in campanie, pachetul incepea de la un milion de euro”

184

Lideru AUR, George Simion, a explicat intr-un interviu pentru Newsweek Romania cum a reusit AUR sa isi faca o campanie extrem de eficienta pe Facebook, in conditiile in care ar fi cheltuit doar 10.000 de eruo pentru reclame pe aceasta retea de socializare. Simion a subliniat ca „AUR nu a folosit televiziunile deloc in campanie”, scrie Aktual24.

„Nu am achizitionat spatii de la televizuni, ni s-au cerut… pachetul incepea undeva de la un milion de euro, n-am avut banii astia. Partidele au avut banii astia pentru ca ii aveau din bugetul de stat, 100 de milioane de euro alocati din bugetul de stat pentru partide. Noi nu am folosit televiziunile deloc in campanie.

Loading...

Nu am avut un buget mai mare de 10.000 se euro pe Facebook. Clipurile noastre ajung virale prin continut, prin creativitatea noastra si prin distribuiri. Avem o baza mare de sustinatori, va uitati la fiecare postare, avem 10.000, 15.000 de oameni care distribuie. Si clipurile ajung la 500.000 – 1.000.000 de vizualizari, am vazut ca ne-a laudat Dragos Stanca, care este expert pe online, ca asa se face o campanie.

Partidele care vor sa ne conduca si-au facut o campanie execrabila pe online. Doar pentru ca au avut bani la dispozitie au bagat in prostie reclama pe Facebook. Reclama nu prea te ajuta cand folosesti Facebook pentru ca te face dependent si pentru ca daca acel continut nu este viral de la sine… bun, trece prin fata ochilor, dai scroll, nu te atrage cu nimic. Noi am facut niste materiale interesante”, a explicat George Simion.

Liderul AUR a sustinut ca toata campania electorala a partidului sau a costat undeva intre 200-300.000 de euro.

„S-au strans 60-70.000 de euro din donatii, restul din contributiile candidatilor. Campania noastra a costat intre 200-300.000 de euro”, a mentionat Simion.

Conform numaratorii partiale a BEC, AUR este cotat acum cu 8.6%, in conditiile in care Pro Romania nu va intra in Parlament.