Liberalii vor sa taie in carne vie in sistemul bugetar corupt. Hotii din Politie, Justitie, servicii secrete si administratie ar putea ramane fara pensiile de serviciu!

8

Deputatul PNL Florin Roman anunta ca liberalii vor depune in aceasta saptamana un proiect de lege prin care toate categoriile de salariati ai statului care sunt condamnati pentru coruptie sau infractiuni asimilate sa isi piarda pensiile. Legea va viza foarte multe categorii de beneficiari de pensii de stat, de la magistrati, la fosti ofiteri din serviciile de informatii, din politie, angajati ai Curtii de Conturi, parlamentari, angajati ai Parlamentului si altii.

Loading...

Florin Roman considera ca este anormal ca aceste categorii de angajati platiti bine si recompensati cu pensii mari, sa isi pastreze beneficiile in cazurile in cazurile au probleme de integritate. Mai mult, considera acesta, riscul de a-si pierde pensia ii va face mai putin dispusi sa ia spaga sau se implice in activitati ilegale.

”In calitate de deputat al Partidului National Liberal voi depune in aceasta saptamana un proiect de lege prin care propun ca toti beneficiarii de pensii de serviciu din Romania sa nu mai beneficieze de acest drept in cazul in care sunt condamnati definitiv pentru fapte de coruptie sau pentru o fapta asimilata faptelor de coruptie.

PNL a depus un proiect de lege de desfiintare a pensiilor speciale, majoritatea nu doreste acest lucru, atunci invit majoritatea PSD-ALDE sa voteze un proiect de lege european, pentru ca peste tot in Europa, beneficiarii de pensii de serviciu care sunt condamnati pentru fapte de coruptie pierd acest drept…

Sunt categoriile stabilite prin lege, aici vorbim de magistrati, de fosti ofiteri din serviciile de informatii, politie, curtea de conturi, parlamentarii, functionarii parlamentari, pilotii si toti cei care beneficiaza de acele pensii numite de unii in mod general speciale si beneficiari de pensii de serviciu, cum este cazul militarilor si al magistratilor”, a declarat Roman, pentru Alba24.