Liberalii continua restructurarea aparatului bugetar! PSD-istii ascunsi prin agentii, oficii, autoritati au zilele numarate!

12

Premierul Ludovic Orban a anuntat luni ca in doua-trei luni va avea loc etapa a doua a restructurarii Guvernului, care va viza agentii, autoritati si structuri din subordinea Guvernului si a ministerelor.

Loading...

”Va urma un audit extern al structurilor care se afla in subordinea Guvernului si, intr-o perioada de timp de doua luni, maxim trei luni, vom veni cu etapa a doua a restructurarii Guvernului, care vizeaza agentii, autoritati, oficii, tot felul de structuri care sunt in subordinea unor ministere, fie sunt in subordinea Guverului”, a declarat Orban, citat de news.ro.

Luni, prim-ministrul a avut o intalnire cu structurile din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului pentru evaluarea modului de functionare in urma restructurarii guvernamentale si eficientizarea activitatii structurilor guvernamentale

Guvernul a aprobat in ultima sedinta ordonanta de urgenta privind restructurarea Guvernului, prin reducerea numarului de ministere la 16.

Astfel, Ministerul Finantelor Publice a preluat in subordine Oficiul National al Jocurilor de Noroc, de la Secretariatul General al Guvernului, precum si Oficiul National pentru Combaterea si Prevenirea Spalarii Banilor, iar CN Loteria Romana trece in subordinea Ministerului Economiei.

La Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri au fost comasate Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Ministerul Turismului, Ministerul Energiei. In cazul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, s-au reorganizat prin comasare Ministerul Transporturilor cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, iar Agentia pentru Agenda Digitala de la Ministerul Comunicatiilor devine Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, la SGG.

Totodata, Ministerul Educatiei a preluat activitatea si structurile de la Ministerul Cercetarii si Inovarii, coordonate de un secretar de stat.

La Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a fost infiintata Autoritatea Nationala pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati, Copii si Adoptii, prin preluarea atributiilor de la Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati si de la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Noua autoritate va fi condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat.

In cadrul SGG, se infiinteaza Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Departamentul pentru Relatia cu Republica Moldova si sunt transferate in subordine Transelectrica si Transgaz.