Klaus Iohannis: Sa fie clar, nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri

34

Presedintele Klaus Iohannis spune ca Romania nu va intra in carantina totala dupa alegerile parlamentare din 6 noiembrie, deoarece masurile de carantina locala au dat rezultate in localitatile in care numarul de cazuri explodase.

„Sa fie clar, nu exista nicio intentie de lockdown dupa alegeri”, a spus presedintele intr-o conferinta de presa.

Loading...

„Eu nu intentionez sa promovez instituirea unei carantine la nivel national, un asa numit lockdown, dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie. Repet aceste lucruri fiindca sunt politicieni fara niciun fel de scrupule care incearca sa se profileze cu stiri de tip senzational”, a adaugat el.

„Am analizat masurile privind carantina zonala si am solicitat o analiza INSP privind evolutia epidemiei in orasele si municipiile carantine. Datele arata ca incepand cu 20 noiembrie se observa o tendinta de scadere a numarului de infectari cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflecta in numarul de cazuri saptamanale, cat si in media zilnica a numarului de cazuri si a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc ca masurile luate de autoritati au fost corecte si populatia a respectat acest masuri, ceea ce ne ofera o doza de optimism. Masurile raman in vigoare, orice relaxare prematura pericliteaza rezultatele obtinute”, a spus presedintele.

El a prezentat mai multe grafice care arata ca in orasele si municipiile in care a fost impusa carantina locala, numarul cazurilor noi a scazut semnificativ dupa o saptamana, in medie.