Klaus Iohannis: PNL e pregatit sa intre la guvernare. In postura de premier il vad oricand pe Ludovic Orban

6

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, sambata, daca PNL este pregatit sa intre la guvernare. Raspunsul sau a fost ca PNL „a fost tot timpul pregatit sa intre la guvernare”, context in care a adaugat ca in postura de premier il vede oricand pe Ludovic Orban, presedintele partidului.

Loading...

Intrebat cum vede acuzatiile pe care i le aduce premierul Viorica Dancila, potrivit carora blocheaza Guvernul, Iohannis a replicat: „Eu am venit in fata natiunii cu argumente constitutionale foarte solide si doamna premier a venit in fata natiunii cu afirmatii ciudate”.

Totodata, presedintele a precizat ca sefa PSD nu a insistat asupra „remanierii ciudate” si ca il sunase doar cu cateva ore inainte de a-i trimite propunerile de ministri.

Cat despre „Pactul National pentru Prosperitatea Romanilor” propus de PSD vineri seara, presedintele Klaus Iohannis a facut o declaratie transanta:

„Vedeti, acum, suntem practic in campanie electorala, chit ca formal suntem in campania preelectorala si toti competitorii incearca sa prezinte abordari si chestiuni atractive pentru electorat, pana aici nimic rau. insa trebuie sa intelegem ca ce se face acum cu acest pact si ce au incercat altii sa vina cu tot felul de documente tip pact sunt actiuni electorale, le citim si trecem mai departe. insa ideea de intelegere transpartinica, ideea de Pact este buna daca vine dupa o validare. si eu am venit in fata natiunii de doua ori cu asemenea documente. Prima data, imediat dupa ce am fost ales de peste 6 milioane de romani. in noiembrie 2014, am venit cu un Pact care s-a dovedit a fi extrem de benefic pentru Romania.

Va amintiti acel Pact pentru Aparare, prin care am stabilit sa alocam 2% din PIB pentru Aparare. Un Pact care ne-a adus foarte buna vizibilitate si ne-a dus in centrul atentiei si in Uniunea Europeana si, evident, in NATO. Am venit si dupa Referendumul din 26 mai cu un astfel de Pact pentru parcursul european, validat fiind de 6,5 milioane de romani care au votat „DA”, pentru referendumul pe care l-am propus. Iata, ca asa dupa o validare prin vot, printr-o intelegere transpartinica, poate sa fie benefica. si dupa ce castigam alegerile, probabil vom veni in fata romanilor cu astfel de intelegeri care sunt necesare pentru a merge spre o Romanie normala, noteaza epochtimes-romania.