Klaus Iohannis o cheama pe Dancila la Cotroceni pentru consultari!

4

Klaus Iohannis i-a trimis premierului Dancila, luni, o scrisoare in care o invita la consultari la Palatul Cotroceni pentru a discuta despre cazul Rovana Plumb.

Loading...

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 30 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica-Viorica Dancila, prin care o invita la consultari, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizarii persoanei pentru functia de membru al Comisiei Europene.

Doamnei VASILICA – VIORICA DANCILA

Prim-Ministrul Romaniei

Stimata doamna Prim-ministru,

In temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie va invit pentru consultari miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Consultarile vizeaza aspecte legate de nominalizarea persoanei pentru functia de membru al Comisiei Europene. Aceasta chestiune reprezinta o problema urgenta si de importanta deosebita pentru statul roman.

La aceasta intalnire puteti fi insotita de ministrii de resort”, anunta Administratia Prezidentiala.

Comisia juridica din Parlamentul European a decis luni ca Rovana Plumb si Laszlo Torcsanyi (Ungaria) nu sunt potriviti pentru posturile de comisari europeni. Rovana Plumb a transmis o scrisoare Comisiei JURI din PE, in care a declarat ca si-a achitat imprumutul de 800.000 de lei, din cauza caruia i-a fost blocata numirea in functia de comisar european, scrie Digi24.ro. Rovana Plumb sustine ca i-a oferit creditorului doua apartamente. Cu toate acestea, candidatura ei a fost respinsa definitiv de Comisia JURI a Parlamentului European, la fel ca si candidatura reprezentantului Ungariei, Laszlo Trocsanyi.