Klaus Iohannis, mesaj pentru generalii din MAI: „Reabilitati-va in ochii romanilor. Recapatati-va demnitatea”

4

Presedintele Klaus Iohannis a participat, marti, la ceremonia de predare-primire a mandatului de ministru de Interne. El a sustinut un discurs cu adevarat incendiar, in care le-a amintit oficialilor din MAI compromisurile facute in timpul guvernarilor PSD.

Loading...

Discursul presedintelui Iohannis:

Domnule premier, este o reala usurare pentru noi toti ca acum avem un guvern care se dedica muncii pentru romani. Domnule Vela, este o pozitie foarte complicata, sunt convins ca veti da tot ce puteti, toata priceperea, tot timpul, pentru a umple din nou pozitia de ministru al Afacerilor Interne cu continut.

Tuturor, va cer o schimbare de paradigma. Incepand de astazi veti pune in cetrul tuturor preocuparilor dvs. siguranta cetateanului roman. Este o sarcina extrem de dificila, mai ales dupa o perioada tulbure pentru acest minister de maxima importanta pentru Romania. S-a terminat aseara guvernarea pesedista esuata si iresponsabila. Dilentanti pesedisti si oameni care au vazut doar interesul propriu si al gastii de partid au vrut sa puna mana pe toate marile sisteme din Romania si dvs. ati fost o tinta predilecta pentru pesedisti.

Acele trei gverne PSD-site au incercat constant sa-si insurubeze prietenii, neamurile in cele mai importante poztii din stat. Acest lucru a dus la ce am vazut cu totii. Politia Romana, Jandarmeria Romana, DSU, au fost sub un atac public constant, pentru ca ati tolerat sau ati fost obligati sa tolerati insurubarea unur persoane care nu aveau ce cauta. Vi s-au impus abiodari care nu aveau nimic de a face cu etica profesionista. S-au folosit metode perfide pentru a va juca pe unii impotriva celorlalti.

Domnule ministru, aveti in structurile ministerului mii si mii de adevarati profesionisti, dati-le o sansa. Dati o sansa Politiei Romane, Jandarmerie, Pompierilor, sa isi recapete demnitatea in fata romanilor, sa arate ca avem profesionisti. Reabilitati-va in ochii romanilor, asigurati siguranta cetetanului. Eliminati incompetentii, pilele care au ajuns in diferite structuri de comanda si de conducere.