Klaus Iohannis, mesaj dur in cazul Tariceanu: „Jalnic, jalnic, rusinos”

15

Presedintele Klaus Iohannis a avut, marti, o noua reactie foarte dura fata de respingerea de catre majoritatatea PSD-ALDE din Senat a solicitarii DNA de a-i fi ridicata imunitatea lui Calin Popescu Tariceanu.

Loading...

”Cred ca este atat de jalnic si denota o atitudine de dispret asa de profund din partea PSD si ALDE la adresa romanilor incat imi este greu sa gasesc o justificare pentru votul din Senat. Practic, PSD si ALDE, prin acest vot, si-au dat arama pe fata. PSD si ALDE nu au inteles nimic din ce le-au spus romanii la vot. Au mers mai departe asa cum au fost obisnuiti si au facut zid in jurul lui Tariceanu, ca nu cumva marea valoare a politicii romanesti sa fie atinsa de procurori. Jalnic, jalnic, rusinos”, a declarat Klaus Iohannis.

„Este evident ca trebuie sa reluam discutia privind statul de drept in Romania si sa reluam discutia pe codurile penale care au fost adoptate fara acordul presedintelui. Este clar ca acest vot acordat (votul din 26 mai) este unul pentru Calea Europeana. Acest lucru trebuie discutat in cadrul consultarilor. Iata ca in realitate urmarile acestui referendum sunt pozitivve pentru Romania.

Am chemat partidele la consultari reale. Sa nu isi imagineze cineva ca aceste consultari sunt de forma. Vreau sa vad opinia partidelor si vreau sa gasim cele mai bune cai pentru a implementa acest lucru”, a mai declarat Klaus Iohannis.