Klaus Iohannis, mesaj dur dupa accidentul care a cutremurat Romania: „Lipsa de infrastructura ucide. Precum si coruptia ucide. Aceasta nepasare criminala a pesedistilor costa vieti de romani”

8

Lipsa de infrastructura ucide, precum si corupția ucide, a declarat sambata, la Iasi, presedintele Klaus Iohannis, mentionand accidentul cumplit petrecut in cursul zilei de sambata in judetul Ialomita, in care zece persoane si-au pierdut viata.

Loading...

„Avem nevoie de infrastructura rutiera, infrastructura digitala. Astazi avem, din pacate, inca un exemplu de ce este absoluta nevoie de o infrastructura decenta. Astazi la 6 si ceva am primit un mesaj cutremurator. A avut loc un accident tragic, cu 10 morti si aproape 10 raniti grav. M-a intristat foarte mult. Ce sa intelegem de aici? Ca lipsa de infrastructura ucide. Precum si coruptia ucide. Aceasta nepasare criminala a pesedistilor costa vieti de romani. Dragii mei, avem nevoie de aceasta infrastructura.”, a declarat Klaus Iohannis.

„Eu imi doresc foarte mult ca aceasta motiune sa treaca si acest guvern esuat sa pice. Pregatiti-va serios de guvernare. Sunt dispus sa facem munca de reconstruire a Romaniei. Nu este usor, dar daca era usor poate nu era nevoie de noi. Urmeaza motiunea de cenzura, noi toti suntem de acord ca trebuie sa treaca”.

Zice dna Dancila ca nu se poate tine rezidentiatul fiindca nu avem ministru al Educatiei. Pai acum se organizeaza rezidentiatul? Cand trebuia sa fie in noiembrie, te apuci in octombrie? Pai nu ti-ar fi rusine PSD. Acest lucru ar fi trebuit gata rezolvat cel tarziu in martie”, a adaugat presedintele.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, in discursul sau, ca Iohannis s-a luptat cu „cel mai puternic, cel mai perfid si cel mai ticalos adversar, care a existat in ultimii 30 de ani, adversari ai democratiei si ai interesului fiecarui cetatean”. Liderul liberal spune ca victoriile presedintelui Klaus Iohannis impotriva PSD sunt nenumarate, insa victoria decisiva „depinde de fiecare dintre noi”.

Orban i-a indemnat pe liberalii prezenti la Iasi sa faca tot ce pot pentru ca Iohannis sa castige alegerile: „Ne asteapta o perioada de incercari, o perioada de truda, o perioada de campanie la firul ierbii, pe fiecare strada, pe fiecare scara de bloc, in fiecare casa unde stau romanii. Trebuie sa le transmitem un mesaj limpede si clar: Este in interesul fiecarui roman ca presedintele Klaus Iohannis sa castige alegerile prezidentiale, pentru ca doar presedintele Klaus Iohannis este garantia unui progres, a unei dezvoltari, a unei modernizari si a unui parcurs euro-atlantic pentru Romania”.