Klaus Iohannis, invitat de Donald Trump la un dejun de lucru la reuniunea NATO de la Londra!

16

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri la Londra la un dejun de lucru cu presedintele american, Donald Trump, au declarat pentru Digi24.ro surse oficiale. Intalnirea are loc in marja reuniunii NATO care are loc timp de doua zile in capitala Marii Britanii.

Loading...

Trump a decis sa invite la acest dejun de lucru liderii tarilor membre NATO care au alocat minimum 2% din PIB pentru Aparare. Este vorba, in afara de Romania, de Polonia, Grecia, Bulgaria, Marea Britanie, Lituania, Letonia si Estonia.

Marti, Klaus Iohannis participa la Palatul Buckingham la receptia oferita de Regina Elisabeta in onoarea sefilor de stat si de guvern reuniti la Londra pentru Summit-ul NATO. O receptie similara va fi organizata si de Boris Johnson, la resedinta sa.

Consiliul Suprem de Aparare a tarii a stabilit, saptamana trecuta, obiectivele Romaniei pentru reuniunea NATO.

„Am stabilit obiectivele Romaniei pentru acea sedinta a NATO. (…) Vom sublinia doua lucruri. Vom reitera importanta Marii Negre pentru NATO, Flancul estic si Romania. O a doua tema este ca Romania este in continuare hotarata sa aloce 2% din PIB pentru Aparare. in rest, eu sunt un adept al unei aliante NATO puternice si voi reitera importanta unei abordari care duce la o Alianta puternica si unita”, a declarat presedintele Klaus Iohannis dupa sedinta CSAT.

Evenimentele de marti de la Londra vor incepe printr-un mic dejun de lucru intre Trump si Stoltenberg. Ulterior, presedintele american se va intalni cu omologul sau francez, Emmanuel Macron.

In marja summitului este programata o discutie cu privire la Siria intre Macron, Merkel, Boris Johnson si Recep Erdogan.

Discutiile oficiale vor incepe de-abia miercuri, cand este programata o reuniune de trei ore intr-un complex de golf de langa Londra.