Klaus Iohannis: incurajez parintii sa-si trimita copiii la scoala, daca sunt sanatosi. E inadmisibil sa avem o generatie pierduta

10

Presedintele Klaus Iohannis spune ca scoala trebuie sa inceapa, cu reguli speciale pentru pandemia de coronavirus. El adauga ca ii incurajeaza pe parinti sa-si trimita copiii la scoala, daca acestia sunt sanatosi.

„Am constatat la toti parintii o preocupare intensa, corecta, fata de sanatatea copiilor. Nu vad niciun fel de problema aici. Evident ca in situatia de epidemie, parintii vor urmari exact starea de sanatate a copiilor si sigur ca au partea lor de raspundere, nici aici nu vad o problema. ii incurajez pe toti sa-si trimita copiii la scoala daca sunt sanatosi. Daca nu sunt sanatosi, sa-i tina acasa si sa consulte medicul de familie. Atat de simplu este. Nu trebuie sa cautam solutii sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie sa-si asume rolul si raspunderea care ii revine: si parintii, si scoala, si autoritatile locale”, a spus Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Loading...

„Cand un elev acuza simptome, trebuie trimis la medic, in situatia unei epidemii, cu atat mai mult”, a adaugat el.

„Este clar ca scoala nu va incepe ca de obicei, cand lumea se aduna in curtea scolii. scoala trebuie totusi sa inceapa, pentru ca este inadmisibil sa avem o generatie pierduta. Deja, in mediile de specialitate se vorbeste despre a preveni generatia pandemiei. Copiii trebuie sa mearga la scoala, trebuie sa invete, sa se intalneasca cu alti copii de varsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de proceduri speciale si la acestea lucreaza Ministerul Educatiei si Ministerul Sanatatii. Exista proiecte de regulamente, se discuta si, intr-un timp foarte scurt, cu siguranta vor fi aprobate si facute publice”, a mai spus Iohannis.

„Masurile nu sunt complicate. Lumea sa nu-si imagineze ca va aparea o carte groasa de reguli. Nu, masurile de baza sunt aceleasi: masca, distanta, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate”, a adaugat presedintele.