Klaus Iohannis, despre vaccinnul AstraZeneca: Nu exista motive care sa ne determine sa nu folosim toate vaccinurile aprobate de UE. Acest nou val poate fi ultimul

21

Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri ca toate vaccinurile aprobate de Uniunea Europeana sunt vaccinuri sigure. „Nu exista motive care sa ne determine sa nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”, a declarat acesta, in contextul ingrijorarile privind siguranta vaccinului AstraZeneca. De asemenea, presedintele a facut apel la populatie sa respecte masurile si a anuntat ca vor fi luate „masuri punctuale” in zonele unde situatia epidemiologica o impune.

„Ne confruntam din nou, din pacate, cu o etapa de crestere, vizibila in numarul de infectari raportate zilnic si in presiunea din ce in ce mai mare pe sectiile de terapie intensiva.

Loading...

Acest nou val poate fi chiar ultimul, avand in vedere ca procesul de vaccinare este in plina desfasurare, iar numarul persoanelor vaccinate creste de la o zi la alta.

Situatia este inca sub control, dar lucrurile pot evolua rapid in sens negativ. Este nevoie de responsabilitate si de un nou efort national acum.

sansa de a scapa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape si nu putem renunta la prudenta chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite stiintific ca pot stopa pandemia sunt masurile restrictive si imunizarea unui numar semnificativ din populatie.

Trebuie sa luam decizii informate, care au la baza recomandarile specialistilor si, pana in acest moment, nu exista motive care sa ne determine sa nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Pana cand vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui sa luam masuri punctuale, masuri aplicate acolo unde situatia epidemiologica o impune, pentru a slabi presiunea de pe spitale.

Dragi romani, haideti sa ramanem vigilenti si prudenti, iar in felul acesta sa ii ajutam, de fapt, pe cei dragi! Va multumesc si va doresc tuturor multa sanatate!”, a declarat presedintele, conform Digi24.