Klaus Iohannis, apel la romani: Avem o crestere semnificativa a cazurilor. Trebuie sa respectam cu sfintenie masurile de igiena si distantare sociala

6

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat ingrijorat de cresterea numarului de cazuri de COVID-19, motiv pentru care a reluat apelul la respectarea masurilor impuse de autoritati. „Trebuie sa continuam sa respectam, cu strictete, as spune aproape cu sfintenie, masurile de igiena si de distantare sociala”, a declarat presedintele.

„Din pacate am depasit astazi numarul de 10.000 de persoane infectate cu COVID 19 si avem o crestere semnificativa a cazurilor confirmate in ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi. Aceste date ne arata ca suntem inca pe un trend ascendent al epidemiei si trebuie sa continuam sa respectam, cu strictete, as spune aproape cu sfintenie, masurile de igiena si de distantare sociala. Nu ne putem permite sa slabim deloc vigilenta, pentru ca nu ne aflam inca in etapa in care putem vorbi de o plafonare a curbei infectiei in tara noastra”, a declarat Klaus Iohannis.

Loading...

Presedintele a precizat ca in majoritatea tarilor europene sunt inca ingrijorari mari in legatura cu pandemia de coronavirus.

„Cele mai multe state se afla inca in primele faze ale epidemiei, iar in tarile care au fost afectate mai devreme, atentie, se observa o reaparitie ingrijoratoare a cazurilor. Dovezile medicale sugereaza ca cea mai mare parte a populatiei lumii se poate contamina, ceea ce inseamna ca exista un risc major ca epidemia sa se reaprinda foarte usor, chiar si in acele zone unde parea a fi tinuta sub control. Toate acestea ne arata, o data in plus, ca eforturile nationale trebuie, in mod obligatoriu, dublate de un efort comun la nivel european pentru combaterea efectelor acestei pandemii”, a mai precizat presedintele.