Klaus Iohannis, apel catre romani: Va solicit respectarea masurilor. Avem o plafonare vizibila a numarului de cazuri noi, dar trebuie sa avem rabdare

24

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca restrictiile impuse in luna octombrie incep sa se vada in raportarile cazurilor noi de COVID-19 si ca in perioada urmatoare ar trebui sa isi produca efectul si ultimele masuri impuse de autoritati. „Trebuie sa avem rabdare si sa respectam aceste masuri”, a spus presedintele.

„Va amintiti ca la mijlocul lui Octombrie guvernul a prelungit starea de alerta si a stabilit un set de masuri. Avem un impact. De 2 saptamâni avem o plafonare vizibila la numarul de infectari noi. Asta e o veste buna si ne arata ca masurile au efect”, a spus presedintele.

Loading...

Klaus Iohannis a cerut „rabdare” si a precizat ca trebuie sa mai asteptam 2-3 saptamâni pentru a vedea impactului lockdownului partial.

„Trebuie sa avem rabdare si sa respectam aceste masuri. Aceste efect de plafonare a aparut in urma setului de masuri din octombrie. Totusi plafonarea la 10.000 e mult prea sus. Avem un numar mult prea mare la ATI si un numar mult prea mare de decese.

A fost nevoie de un nou set de masuri, cel care a intrat in vigoare de luni. Va cer respectarea masurilor si rabdare. Va trebui sa asteptam 2-3 saptamâni sa vedem efectele dorite. Limitarea numarului de noi infectari, limitarea cazurilor grave si o reducere a mortalitatii. Va solicit tuturor: respectati noul set de masuri. Este nevoie de ele pentru sanatatea noastra si pentru a da o sansa medicilor sa se ocupe de cazurile grave din spitale”, a declarat presedintele.