Klaus Iohannis: Am decis sa-l desemnez pe Florin Citu pentru pozitia de prim-ministru

30

Presedintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe liderii PNL, USR PLUS si UDMR pentru constituirea coalitiei, la consultarile de marti, de la Palatul Cotroceni. La finalul discutiilor, Klaus Iohannis a anuntat ca Florin Citu este cel desemnat premier.

Decretul de desemnare a lui Florin Citu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, semnat in aceasta seara de presedintele Klaus Iohanni, a fost publicat in Monitorul Oficial.

Loading...

„Vreau sa ii asigur pe români ca imi dau seama si stiu perioada dificila prin care trece România si vreau sa le garantez ca voi face tot ce este posibil pentru a avea o guvernare stabila si de lunga durata. România trece, in aceasta perioada, printr-o criza dubla, una de sanatate si una economica. Este rolul acestei guvernari sa treaca cât mai rapid România prin criza de sanatate, cu cât mai putine costuri pentru români si sa reasezam economia pe picioarele ei, sanatoasa”, a spus Florin Citu.

„Vin in fata dumneavoastra cu o echipa de profesionisti. in acelasi timp, fiecare minister si fiecare ministru va avea obiective clare din partea prim-ministrului, care vor fi monitorizate trimestrial. Ma voi asigura ca aceste obiective vor fi duse la indeplinire”, a mai spus el.

„Saptamana trecuta, dupa prima runda de consultari, am spus ca e inca nevoie de câteva zile pentru ca lucrurile sa se cristalizeze si s-au cristalizat. O coalitie formata din PNL, USR PLUS şi UDMR şi-a dovedit majoritatea in parlament. Astazi, liderii coalitiei s-au prezentat impreuna şi au propus un candidat pentru pozitia de premier. Am decis sa il desemnez pe domnul Florin Citu pentru pozitia de prim-ministru”, a spus Iohannis.

La inceputul consultarilor, presedintele i-a felicitat pe acestia pentru formarea unei coalitii si pentru „viteza” cu care a fost constituit Parlamentul.

„Felicitari pentru formalizarea coalitiei, felicitari pentru viteza cu care ati reusit sa promovati demersurile in Parlament, recunosc ca este prima data când vad un Parlament constituit si cu conducerea aleasa intr-o zi si un pic”, le-a transmis Klaus Iohannis liderilor coalitiei.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marti, inainte de consultarile convocate de presedintele Klaus Iohannis, ca Partidul Social Democrat nu va participa la discutiile de la Cotroceni.

„PSD nu va participa la circul ieftin condus de presedintele Iohannis. Am luat decizia ca astazi PSD sa nu se prezente la consultarile de la Cotroceni”, a declarat Ciolacu.