Klaus Iohannis: „Am decis sa-l desemnez drept candidat pentru functia de prim-ministru pe Nicolae Ciuca”

21

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciuca, ministrul interimar al Apararii, sa formeze un nou guvern, dupa ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament. Șeful statului a avut consultari la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare în vederea desemnarii unui nou candidat pentru funcţia de premier.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, dupa consultarile cu partidele politice, propunerea pentru a doua încercare de a forma un nou guvern dupa ce cabinetul Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzura.

Loading...

„Tocmai am încheiat consultarile cu formațiunile parlamentare, consultari pentru gasirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astazi au fost considerabil mai bune, dupa parerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire ca acum este nevoie de o soluție reala.

Acum criza politica trebuie sa se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apuca sa rezolve problemele care îi preocupa și pe români! Trebuie sa terminam cu aceasta criza de preocupari care țin doar de politicieni. Aceasta criza a durat deja prea mult. Este inadmisibil sa continuam în acest stil.

Avem criza pandemica, avem o situație dramatica în spitalele din România, iarna bate la ușa, prețurile la energie cresc și chiar daca acum soluții pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practica soluțiile pe care le-am gândit.

În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros ca Partidul Național Liberal a venit cu o noua abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciuca aici prezent. Analizând întreaga situație, discuțiile și tragând concluziile care se impun, am decis sa-l desemnez drept candidat pentru funcția de Prim-ministru pe domnul Nicolae Ciuca”, a declarat Klaus Iohannis.