Jurnalistul Dan Turturica dezvaluie de ce a fost declarat Dragnea persona non grata in SUA! Ce i-a enervat pe americani: „Dragnea a dat ordin din puscarie sa fie demis ministrul Justitiei!” Fiica lui Dragnea a fost practic expulzata din SUA!

18

Jurnalistul Dan Turturica afirma ca decizia Departamentului de Stat de a-i interzice lui Liviu Dragnea si copiilor sai accesul in SUA a fost luata dupa ce americanii au aflat ca Dragnea a dat ordin din puscarie ca Ana Birchall sa fie demisa de la Ministerul Justitiei. Turturica atrage atentia asupra vizitei in Romania a ambasadorului SUA la UE care a anuntat, practic, un MCV american pentru guvernul de la Bucuresti.

Loading...

„Demiterea lui Birchall de la Justitie este vazuta de americani ca opera directa a lui Dragnea. A cerut asta din puscarie, iar Dancila s-a executat de frica, desi stia ca i se face praf bruma de relatie pe care a incropit-o cu Washingtonul. Veti spune ca ultima grija a lui Dragnea este interdictia de a mai intra in SUA, cand lui ii pasa mai mult de cum intra si mai ales cum iese din curtea inchisorii, unde cica ar trebui sa se relaxeze. Aveti dreptate. Insa, doar partial.

Afectata cu adevarat de aceasta masura este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzata din SUA avand in vedere ca ea locuia acolo in momentul in care administratia americana a luat aceasta decizie”, scrie Turturica pe Facebook.

„Raspunsul SUA la Ordonantele lui Dragnea si Tariceanu, ale PSD si ALDE, ale serpariei subterane care viseaza la liberare va consta in legi si ordonante care sa faca posibil exact opusul a ceea ce isi doresc ei. Inclusiv relansarea luptei anticoruptie. S-au luptat atata vreme sa scape de MCV-ul european si acum se vor trezi cu un MCV american. Unul care va avea in spate contributia masiva a SUA la apararea Romaniei”, mai arata jurnalistul.

Postarea integrala:

„Liviu Dragnea impreuna cu cei doi copii ai sai au primit interdictie de a intra pe teritoriul Statelor Unite din cauza actelor de coruptie semnificative in care a fost implicat, a anuntat purtatorul de cuvant al secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo.

Anuntul a fost facut public de Departamentul de Stat al SUA, care a precizat ca masura punitiva impotriva fostului lider al PSD reprezinta angajamentul american in lupta impotriva coruptiei si sprijinirea statului de drept in Romania.

Doua comentarii: nu este deloc o coincidenta ca anuntul secretarului de stat american vine in ziua in care la Bucuresti se afla ambasadorul SUA la UE, Gordon Sondland.

Sonland a detonat azi o adevarata bomba prin aceasta declaratie:

”Faptul ca Procurorul General al SUA l-a invitat recent pe ministrul roman al Justitiei (Ana Birchall -n.m.) – este unul dintre motivele pentru care sunt aici, sa ma intalnesc cu ea, ca urmare a invitatiei – sa vina in SUA si sa continue sa lucreze alaturi de el si de echipa lui, in mod direct, pentru o foaie de parcurs pentru Romania, la care el a contribuit. O foaie de parcurs consultativa legata de ceea ce SUA considera a fi prevederi si masuri adecvate care sa fie introduse in legislatie in ordonante, pentru a asigura un stat de drept puternic si consistent.”

Tineti minte acest element! ”O foaie de parcurs consultativa legata de ceea ce SUA considera a fi prevederi si masuri adecvate care sa fie introduse in legislatie in in ordonante, pentru a asigura un stat de drept puternic si consistent.” O sa mai auzim de el.

Raspunsul SUA la Ordonantele lui Dragnea si Tariceanu, ale PSD si ALDE, ale serpariei subterane care viseaza la liberare va consta in legi si ordonante care sa faca posibil exact opusul a ceea ce isi doresc ei. Inclusiv relansarea luptei anticoruptie. S-au luptat atata vreme sa scape de MCV-ul european si acum se vor trezi cu un MCV american. Unul care va avea in spate contributia masiva a SUA la apararea Romaniei.

De ce o fac? O spune raspicat Sonland: ”Este foarte greu sa creezi un mediu investitional in orice tara unde cei care isi risca banii nu stiu care sunt regulile sau, mai important, unde regulile de azi se pot schimba maine, dupa ce ti-ai riscat banii.” Simplu si clar.

De ce nu este o coincidenta ca anuntul privind interdictia pusa familiei Dragnea de a mai intra in SUA vine in aceeasi zi cu declaratiile lui Sonland?

Pentru ca, se pare, demiterea lui Birchall de la Justitie este vazuta de americani ca opera directa a lui Dragnea. A cerut asta din puscarie, iar Dancila s-a executat de frica, desi stia ca i se face praf bruma de relatie pe care a incropit-o cu Washingtonul.

Veti spune ca ultima grija a lui Dragnea este interdictia de a mai intra in SUA, cand lui ii pasa mai mult de cum intra si mai ales cum iese din curtea inchisorii, unde cica ar trebui sa se relaxeze. Aveti dreptate. Insa, doar partial.

Afectata cu adevarat de aceasta masura este fiica lui Dragnea, care a fost practic expulzata din SUA avand in vedere ca ea locuia acolo in momentul in care administratia americana a luat aceasta decizie.

Alexandra Dragnea studia de mai multi ani actoria la o facultate din Statele Unite si locuia acolo impreuna cu iubitul ei, Alexandru Mataev, fost concurent in emisiunea “X Factor”.

Poate de data asta, Daddy intelege mesajul. Sau nu o fi fost doar pentru el?”